Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinė čiuožėja Tara Lipinski sieks varžybų komentatorės karjeros

Nėra dailiojo čiuožimo istorijoje sportininko, kuriam labiau nei amerikietei Tarai Lipinski tiktų posakis „Atėjau, pamačiau, nugalėjau“. Amerikos, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionės vardą pasaulis nuolat minėjo 1997 ir 1998 metais. Iškovojusi visus įmanomus titulus, ši mergina pasitraukė iš didžiojo sporto ir jėgas mėgino kitose srityse. Dabar ji atkakliai siekia komentatorės karjeros.
Tara Lipinski
Tara Lipinski / AFP/„Scanpix“ nuotr.

T.Lipinski tapo jauniausia olimpinių žaidynių čempione dailiojo čiuožimo istorijoje. 1998-aisias Nagane jai buvo vos penkiolika, tačiau debiutą ji pavertė aukso medaliu ir milžinišku žiniasklaidos dėmesiu. Niekas nesitikėjo, kad jaunutė čiuožėja per vieną sezoną iškovos visus įmanomus titulus, tačiau lygiai taip pat niekas nesitikėjo, kad ji iškart pasitrauks iš didžiojo sporto.

„Scanpix“ nuotr./Tara Lipinski
„Scanpix“ nuotr./Tara Lipinski

Ledo šou pasirodymuose T.Lipinski buvo galima išvysti iki 2002-ųjų. Prieš aštuonerius metus 28-erių amerikietė pakabino pačiūžas ant vinies ir jėgas išbandė kine (vaidino filmuose „Gaudynės metro stotyje“, „Vanilinis dangus“, „Nepaisant visko“). Taip pat įkūrė ne vieną labdaros fondą, organizuoja dailiojo čiuožimo stovyklas, tačiau pastaruoju metu vis daugiau dėmesio skiria televizijai.

Televizijoje „NBC/Universal Sports“ T.Lipinski komentuoja dailiojo čiuožimo varžybas. Praėjusiais metais ji darbavosi pasaulio čempionate Turine, komentavo ISU „Didžiojo prizo“ etapus.

Dabar legendinė čiuožėja aktyviai ruošiasi kovo pabaigoje vyksiančioms planetos dailiojo čiuožimo pirmenybėms.

„Šio darbo ėmiausi vos prieš metus, tačiau tam skiriu labai daug laiko ir mokausi iš profesionalų. Praleidžiu valandų valandas analizuodama pasaulio čempionato dalyvių pasirodymus, jų čiuožimą, klaidas.

Aš puikiai išmanau dailųjį čiuožimą, tačiau viena yra išmanyti, o antra, užsidėjus ausines, pasakyti žodžius laiku ir vietoje. Stengiuosi kalbėti įdomiai, tačiau dar turiu daug ko išmokti“, – pasakojo T.Lipinski.

Mergina neslepia, kad šis užsiėmimas vėl leido pajusti adrenaliną, kuris užplūsdavo per varžybas. „Tikiuosi, kad komentuosiu ne tik artėjantį pasaulio čempionatą, bet šiuo darbu užsiimsiu dar daugelį metų“, – vylėsi T.Lipinski. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius