-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva į Sočio olimpiadą siunčia gausiausią visų laikų žiemos rinktinę – 9 sportininkus

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ketvirtadienį apsisprendė – į Sočio žiemos žaidynes vyks devyni sportininkai, o visą oficialią mūsų šalies delegaciją sudarys 24 žmonės. Tai gausiausia šalies sportininkų rinktinė, siunčiama į žiemos žaidynes per visą dalyvavimo žiemos olimpiadose istoriją. Ketvirtadienį LTOK būstinėje buvo galutinai patvirtinta delegacija Sočio olimpiadai ir visi į ją vyksiantys oficialūs atstovai.
Diana Rasimovičiūtė
Diana Rasimovičiūtė - labiausiai patyrusi mūsų šalies žiemos olimpinės rinktinės Sočyje narė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kovoti dėl XXII žiemos žaidynių medalių į Rusiją vyks biatlonininkai – ketvirtoje olimpiadoje dalyvausianti Diana Rasimovičiūtė ir pirmą kartą krikštą žaidynėse priimsiantis Tomas Kaukėnas. Olimpiadoje pirmą kartą dalyvaus dailiojo čiuožimo ant ledo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, slidininkai Ingrida Ardikauskaitė ir Vytautas Strolia, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė, Rokas Zaveckas bei greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė.

„Gaila, bet nė vieno iš jų dabar nėra Lietuvoje. Tik prieš pat žaidynes prezidentė Dalia Grybauskaitė oficialiai išlydės trumpam namo atvykusius kelis mūsų olimpiečius. Kiti iš treniruočių stovyklų skris tiesiai į Sočį“, – patvirtindama Sočio olimpinės delegacijos narių skaičių teigė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Kartu su sportininkais vyks šeši treneriai, iš kurių net trys yra užsieniečiai: biatlonininkus rengiantis latvis Ilmaras Bricis, Agnę Sereikaitę treniruojantis čekas Jarmilas Hruza, Rusijos ir JAV pilietybes turintis dailiojo čiuožimo treneris Igoris Špilbandas.

LTOK prezidentė bus mūsų šalies olimpinės rinktinės delegacijos vadove, o generalinis sekretorius Valentinas Paketūras – jos pavaduotoju. Misijos vadove patvirtinta olimpinė Kalgario čempionė Vida Vencienė, olimpinis atašė –  Antanas Muraška. 

Kartu su sportininkais vyks šeši treneriai, iš kurių net trys yra užsieniečiai: biatlonininkus rengiantis latvis Ilmaras Bricis, Agnę Sereikaitę treniruojantis čekas Jarmilas Hruza, Rusijos ir JAV pilietybes turintis dailiojo čiuožimo treneris Igoris Špilbandas.

Olimpinės delegacijos sąraše yra dar viena užsieniečio pavardė – biatlonininkai, kaip personalo narį, vežasi ir estą Meelį Aasamae.

Sočio olimpiados atidaryme taip pat dalyvaus premjeras Algirdas Butkevičius su žmona Janina, premjero patarėjas, buvęs plaukikas Vytautas Janušaitis, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Klemensas Rimšelis su žmona Jolanta ir Lietuvos ambasadorius Rusijoje Renatas Norkus.

Per žingsnį nuo kelialapio į žaidynes liko dailiojo čiuožimo atstovė aštuoniolikmetė Inga Janulevičiūtė. Vokietijoje vykusiose tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose, kurios kartu buvo ir atranka į olimpiadą, Lietuvos čiuožėja moterų varžybose liko septinta kovoje dėl vieno iš šešių likusių kelialapių tarp tų šalių atstovių, kurios dar neturėjo vietų olimpinėse moterų varžybose.

Nuo brazilės Isadoros Williams, kuri iškovojo šeštąjį kelialapį į Sočį, I. Janulevičiūtė atsiliko vos 1,89 balo.

Iki šiol daugiausia nepriklausomos Lietuvos sportininkų – aštuoni – startavo 2002-ųjų Solt Leik Sičio (JAV) žiemos olimpinėse žaidynėse. Vankuveryje 2010 metais dalyvavo šeši Lietuvos atstovai.

Sočyje didžiausios viltys siejamos su I.Tobias ir D.Stagniūno pora. Šokėjams ant ledo LTOK kelia tikslą užimti 10-15 vietas. Ketvirtojoje olimpiadoje startuosiančiai D.Rasimovičiūtei planuojamos 10-20 vietos, A. Sereikaitei – 20-25 vietos.

Sočio olimpinės žaidynės vyks vasario 7-23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius