Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos 18-mečių ledo ritulio rinktinė: „Pasaulio čempionate galvojame tik apie aukso medalius“

Lietuvos ledo ritulio jaunių (U-18) rinktinė po varginančios dviejų dienų kelionės autobusu pasiekė Olandijos miestelį Herenveną, kur šeštadienį prasidės pasaulio čempionato 2-ojo diviziono, B grupės kovos.
Lietuvos 18-mečių ledo ritulio rinktinė
Lietuvos 18-mečių ledo ritulio rinktinė / hockey.lt nuotr.

Nors kelionė buvo ilga, pasak vyriausiojo rinktinės trenerio Andrejaus Jadkausko, tai nesugadino žaidėjų nusiteikimo kovoti dėl medalių.

„Nuotaikos – tik optimistinės, nors buvo sunki kelionė. Svarbiausia, kad visi atvažiavo sveiki ir gyvi, – sakė treneris po kelionės. – Kiekviena komanda galvoja tik apie aukso medalius. Mes nesame išimtis. Kitaip negalima, nes į čempionatą visos komandos atvažiuoja tik laimėti, galvose net negali būti minčių apie pralaimėjimus. Galvojame ir svajojame tik apie auksą, stengsimės užimti kuo aukštesnę poziciją“.

hockey.lt nuotr./Rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas
hockey.lt nuotr./Rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas

Dėl pergalės lietuviams teks varžytis su britais, korėjiečiais, rumunais, olandais, kroatais. „Pavojingiausi, greičiausiai, šiais metais yra britai, nes jie pernai iškrito iš aukščiausio diviziono. Ši komanda yra laikoma grupės favoritae. Negalime pamiršti, kad jie yra žymiai vyresni savo amžiumi, negu mes. Jų komandoje – net keturiolika žaidėjų yra 1994 metų gimimo, – kalbėjo A. Jadkauskas. – Tačiau ledas yra slidus ir visko gali būti. Pirmos rungtynės parodys, kokio pajėgumo yra mūsų komanda“.

Treneris pabrėžė, kad šiais metais mūsų U-18 komandą galima būtų vadinti naujai gimusia. „Daugiau nei dešimt žaidėjų nėra nė karto dalyvavę pasaulio čempionatuose, neturi tokios patirties, tačiau žinome, kad jie yra ambicingi, todėl didelių baimių nejaučiame“, – sakė A. Jadkauskas.

Šeštadienį Lietuvos vaikinai savo jėgas išmėgins su grupės favoritais laikomais britais.

Kelionė iš Vilniaus truko beveik dvi paras autobusu. Pirmąją kelionės dieną rinktinė pasiekė Lenkijos ir Vokietijos pasienį. Ten teko nakvoti lenkiškajame „Las Vegase“. Taip lenkai įsigudrino pavadinti motelį. Kitos dienos vakarą ledo ritulininkai kojas galėjo ištiesti jau Olandijos viešbutyje, kuriame gyvens visą čempionato laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius