-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos 20-mečių ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate tikisi medalių

Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) paskelbė Lietuvos dvidešimtmečių ledo ritulio rinktinės kandidatų sąrašą prieš pasaulio čempionato II diviziono A grupės kovas gruodžio 7-13 dienomis Taline.
Lietuvos 20-mečiai laimėjo sidabro medalius 2014 metų čempionate Vengrijoje
Lietuvos 20-mečiai laimėjo sidabro medalius 2014 metų čempionate Vengrijoje / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Kandidatų sąraše yra 20 žaidėjų ir 4 vartininkai. Dėl žaidėjų kandidatūrų rinktinės štabas apsisprendė per draugiškas rungtynes su Estijos bendraamžiais, vartininkų kandidatūros paaiškės po pasiruošimo stovyklos, kuri startuos gruodžio 1 dieną Elektrėnuose.

Aikštės žaidėjų kandidatūros buvo atrinktos dar prieš mėnesį per draugiškas rungtynes su Estijos rinktine. Dėl vartininkų truputį sudėtingiau, kadangi Ramūnas Baltrūnas yra tvirtas rinktinės žaidėjas, o likę trys visi pretenduoja tapti rinktinės nariu. Tad peržiūrėsime juos stovyklos metu

Šių metų rinktinė ir vėl remsis kelių amžiaus grupių žaidėjais, kadangi 1995 metais gimusių komandoje bus penki žaidėjai.

„Komandos sudėtis normali ir atspindi tai, ką turime šiuo metu geriausia. Esame pasiruošę kautis, jaunimas nusiteikęs kiekvienose rungtynėse kovoti tik dėl pergalės. Nepaisant to, kad esame jauna komanda, nebūsime prasčiausi. Ne pirmi metai Lietuvos komanda remiasi jaunesniais žaidėjais ir rezultatai tikrai ne patys prasčiausi“, – hockey.lt sakė treneris latvis Aigaras Ciprusas.

Rinktinė subūrė itin patyrusį trenerių štabą, kur šalia latvio asistentais dirbs vyrų rinktinės vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haake ir lietuvis, Lietuvos aštuoniolikamečių rinktinės treneris Andrius Jadkauskas.

„Aikštės žaidėjų kandidatūros buvo atrinktos dar prieš mėnesį per draugiškas rungtynes su Estijos rinktine. Dėl vartininkų truputį sudėtingiau, kadangi Ramūnas Baltrūnas yra tvirtas rinktinės žaidėjas, o likę trys visi pretenduoja tapti rinktinės nariu. Tad peržiūrėsime juos stovyklos metu“, – sakė A.Ciprusas.

Komandai keliamas tikslas kautis dėl kuo aukštesnių vietų. Rinktinė patyrusi, žaidėjai matė ir šilto ir šalto, tad tikimės gero rinktinės žaidimo ir rezultatų

Kandidatų sąraše nėra trijų ledo ritulininkų, gerai žaidusių praėjusiais metais Vengrijoje vykusiame čempionate. Gynėjas Danielius Benilovas neatsigavo po traumos, dėl kitų priežasčių nebus Eriko Sadausko ir Donato Vittės.

„E.Sadauskas ir D.Vitte buvo pašalinti iš Elektrėnų „Energijos“ klubo. Tai komandos vidinis reikalas. Abu žaidėjai senokai sportavo, tad imti juos į rinktinę be žaidybinės praktikos būtų nelogiška. Tad šių žaidėjų komandoje nebus“, – kalbėjo A.Ciprusas.

Jau dabar aišku, jog rinktinėje bus 11 Lietuvoje žaidžiančių ir tiek pat užsienio klubams atstovaujančių žaidėjų. Stebima tendencija, jog gabūs Lietuvos ledo ritulininkai dažnai renkasi užsienio klubus ir jų maršrutai driekiasi į šiaurę arba rytus. Skandinavijoje ir Rusijoje ledo ritulio lygis aukštas, tad ten lietuviai tobulėja gerokai sparčiau. Ledo ritulininkus grūdina kovos Baltarusijos aukščiausios lygos ir Rusijos jaunimo lygos B grupės pirmenybėse, kur žaidžia LRK „Žalgiris“ ir Elektrėnų „Energija“. Abiejų stipriausių Lietuvos klubų žaidėjų rinktinėje yra po 5.

Komandai keliamas tikslas kautis dėl kuo aukštesnių vietų. Rinktinė patyrusi, žaidėjai matė ir šilto ir šalto, tad tikimės gero rinktinės žaidimo ir rezultatų

Praėjusiais metais Vengrijoje vykusiose pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės kovose Lietuvos rinktinė užėmė antrąją vietą ir turėjo šansų tapti pirmąja grupės komanda ir kilti į aukštesnį lygį, tačiau vieno prastai sužaisto kėlinio su čempionato šeimininkais dėka čempionate liko antra.

„Komandai keliamas tikslas kautis dėl kuo aukštesnių vietų. Rinktinė patyrusi, žaidėjai matė ir šilto ir šalto, tad tikimės gero rinktinės žaidimo ir rezultatų“, – sakė į pasaulio čempionatą rinktinę deleguojančios NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

Prieš pat išvykdama į pasaulio čempionatą, Lietuvos U-20 rinktinė gruodžio 5 dieną 17.00 val. Elektrėnų ledo rūmuose sužais kontrolines rungtynes su Žlobino „Metalurg-2“ (Baltarusija) komanda, žaidžiančia Baltarusijos aukščiausioje lygoje. Šioje lygoje rungtyniauja jaunimas iki 21-erių metų amžiaus.

Estijoje Lietuvos rinktinė kovos su Rumunijos, iš aukštesnio diviziono iškritusios Didžiosios Britanijos, iš II diviziono B grupės pakilusios Pietų Korėjos, Estijos ir Nyderlandų komandomis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius