Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kerlingo vyrai paskutinę akimirką įgyvendino savo tikslą Europos čempionate

Švedijoje vykstančiame Europos kerlingo (akmenslydžio) čempionate pergalingai pasirodymą baigė Lietuvos vyrų komanda. Konstantino Rykovo komanda ketvirtadienį paskutinio akmens paleidimu išplėšė pergalę prieš Velso ekipą ir Europos čempionato B diviziono A grupės turnyre užėmė šeštąją vietą.
Lietuvos kerlingo vyrų komanda liko šešta.
Lietuvos kerlingo vyrų komanda liko šešta. / WCF nuotr.
Temos: 1 Akmenslydis

Ši pozicija leido išsaugoti lietuviams vietą B divizione, kas ir buvo šios komandos tikslas, - anot Lietuvos kerlingo asociacijos pranešimo.

Priminsime, kad Lietuvos vyrai į B divizioną pakilo kai iš visų turnyrų buvo pašalintos Rusijos ir Baltarusijos komandos, o tą sužinoję lietuviai turėjo nebedaug laiko pasiruošti. Pasiruošimą apsunkino ir tai, kad Lietuvoje nėra nei vienos kerlingui pritaikytos arenos.

Nepaisant sudėtingos situacijos, dvi pergales per pirmąsias šešerias rungtynes iškovoję lietuviai drąsiai stojo į lemiamą kovą su viena grupės lyderių Velso komanda, kuri tęsia pasirodymą atkrintamosiose varžybose.

Lietuvos ekipa, kurią sudarė Konstantinas Rykovas, Paulius Rymeikis, Vytis Kulakauskas, Donatas Kiudys ir Matas Junevičius, po pirmųjų keturių kėlinukų pirmavo prieš Velsą 3:1. Po septintojo kėlinuko rezultatas tapo lygus 3:3, o po devintojo Velsas išsiveržė į priekį 5:4.

Paskutiniame kėlinuke lietuviai turėjo paskutinio akmens paleidimo teisę ir ja puikiai pasinaudojo. Lietuvos akmenslydininkai pelnė du taškus ir taip išplėšė žūtbūtinę pergalę.

Po tris pergales grupėje iškovojo ir Slovakijos bei Ukrainos komandos. Pagal tarpusavio rungtynių rezultatus penktoji vieta atiteko slovakams, šeštoji – lietuviams, o septinti likę ukrainiečiai kovos dėl išlikimo B divizione. Paskutinėje pozicijoje liko Estija, o vietas atkrintamosiose varžybose pelnė Suomija, Velsas ir Airija.

„Įvertinus mūsų pasiruošimo sąlygas, savo pasirodymą vertiname labai gerai. Pasiekėme užsibrėžtą tikslą išlikti B divizione. Mūsų grupė buvo ypač stipri. Jeigu anksčiau čempionatuose užtekdavo poros pergalių, kad būtų galima išlikti šešetuke, tai šiemet kai kam neužteko ir trijų laimėjimų. Tuo tarpu tik suomiai prieš paskutinį turą buvo ramūs dėl atkrintamųjų varžybų, todėl vyko labai įtemptos kovos. Su Velsu žaidėme ypač susikaupę, tiksliai vykdėme planą, atlikome puikius metimus ir laimėjome svarbiausias rungtynes prieš itin stiprią komandą“, - džiaugėsi Lietuvos vyrų komandos trenerė Akvilė Rykovė.

B grupėje pirmąsias tris vietas užėmė ir dėl medalių toliau kausis Nyderlandai, Prancūzija ir Latvija. Dėl išlikimo kovos Belgija bei Slovėnija.

Tuo tarpu Europos moterų kerlingo čempionato B diviziono turnyre po paskutinio turo tapo aišku, kad pusfinalyje Virginijos Paulauskaitės komanda žais su Estijos ekipa.

V.Paulauskaitės komanda, kuriai taip pat atstovauja Dovilė Aukštuolytė, Olga Dvojeglazova, Rūta Blažienė ir Justina Zalieckienė, grupės etapą baigė būtent akistata su tomis pačiomis estėmis. Abi komandos nuo pat turnyro pradžios taikėsi į aukščiausias pozicijas, todėl kova buvo itin atkakli.

Lietuvos akmenslydininkės po ketvirto kėlinuko pirmavo 5:2, o po šešto – 8:4. Visgi po to estės per du kėlinukus rezultatą išlygino. Devintajame kėlinuke lietuvės išsiveržė į priekį 9:8, bet dešimtajame Estijos komanda su dviem taškais išplėšė pergalę.

Nepaisant to, antrą kartą istorijoje B diviziono pusfinalyje žaisiančios lietuvės grupėje užėmė trečiąją vietą ir penktadienį vakare galės atsirevanšuoti Estijos ekipai. Pergalė pusfinalyje taip pat garantuotų istorinį patekimą į aukščiausią divizioną.

Kitame pusfinalyje žais Čekijos ir Slovėnijos komandos. Į C divizioną iškrito slovakės ir ispanės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius