-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulininkai po baudinių serijos palaužė kroatus

Pasaulio 18-mečių ledo ritulio čempionate Estijos sostinėje Taline ketvirtąją rungtynių dieną Lietuva susitiko su Kroatijos komanda. II diviziono A grupės rungtynes tik po baudinių serijos 4:3 (3:0, 0:2, 0:1, 0:0, 1:0) laimėjo Lietuva.
Lietuva – Kroatija
Lietuva – Kroatija / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Lietuviai pradėjo dvikovą Edgaro Protčenkos pašalinimu, tačiau atsilaikę prieš varžovų spaudimą, sulaukė dviejų iš eilės varžovų 2 min. baudų. 5 rungtynių minutę trečiasis lietuvių puolimo trejetas taip susuko varžovams galvas, kad kroatų vartai liko tušti, tačiau tuo nepasinaudojo.

Pirmasis įvartis krito po Deivido Četvertako smūgio (07:55), kai nuo mėlynos linijos smūgiavo Aurimas Gaidauskas, o D.Četvertakas kyštelėjo lazdą.

Kroatai atsakė pavojingu išpuolu – vartininkas Simas Baltrūnas smūgį atrėmė pečiu.

Lietuviai ir vėl ėmė prasiženginėti, kai Vaidotą Rastenį ant baudos suolelio pakeitė Danielius Nomanovas, tačiau ir kiekybinėje daugumoje kroatai nieko negalėjo „pasiūlyti“ kovingiems lietuviams.

Besibaigiant kėliniui Erikas Sadauskas (17:05) primetė varžovams kovą ir vienas pats įmušė įvartį padidindamas persvarą iki 2:0.

Iki kėlinio pabaigos likus keliolikai sekundžių lietuviai neišnaudojo kiekybinės persvaros, tačiau tik pasirodžius penktam kroatui ant ledo puiki lietuvių kombinacija kroatus paliko netekusius žado – E.Sadauskas gavo idealų vieno jauniausių rinktinės žaidėjų perdavimą ir įmušė antrąjį įvartį rungtynėse – 3:0.

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo dviem pašalinimais iš aikštelės ir 9 sekundes žaidė trise prieš penkis, o kroatai tuo pasinaudojo besibaigiant pašalinimams. Į tuščius vartus ritulį pasiuntė iš už vartų perdavimo sulaukęs Ivanas Jankovičius (28:23).

Dar viena lietuvių pražanga vėl virto įvarčiu. Smūgiu nuo mėlynos linijos Toni Boričius (35:48) sušvelnino skirtumą iki 2:3.

Kėlinį lietuviai baigė dar vienu vizitu ant prasižengusiųjų suolo.

Beveik kiekvieną pražangą fiksavęs rungtynių arbitras trečiojo kėlinio pradžioje iš aikštelės pašalino kroatą, tačiau ir lietuviai kiekybinės persvaros neišnaudojo.

Kroatai didino spaudimą ir įpusėjus kėliniui Tiboras Stančičius (47:22) išlygino rezultatą, o netrukus 2 min. baudą užsidirbo Jaunius Jasinevičius. Tik šiam išėjus ant ledo jį pakeitė Deividas Četvertakas, po jo prasižengė D.Nomanovas. Tačiau kroatai ir šešių minučių kiekybine persvara nepasinaudojo.

Negana to, iki kėlinio pabaigos likus mažiau nei trims minutėms Edvinas Boroška užsidirbo pražangą ir lietuviai vėl liko keturiese ant ledo.

Kėlinį Lietuva baigė turėdama kiekybinę persvarą ir paskutinę sekundę galėjo pelnyti įvartį, tačiau ritulys skriejo šalia virpsto.

Pratęsimo metu lietuviai vienu metu žaidė trise prieš keturis, o jo pabaigoje jau patys įgijo žaidėjo persvarą. Po 30 sek. pertraukėlės lietuviai užgulė varžovų vartus, tačiau įvarčio nepelnė.

Baudinių serijoje Paulius Gintautas pademonstravo ledo ritulio technikos šou. Antrą smūgį mušęs P.Gintautas išvedė Lietuvą į priekį, tačiau kroatai atsakė įvarčiu. Trys bandymai nugalėtojo neišaiškino ir toliau buvo mušama ik pirmo nesėkmingo metimo, o smūgiuoti galėjo bet kuris žaidėjas. Treneriai visus metimus atlikti patikėjo P.Gintautui, kuris lenktyniavo su kroatu Josipu Jazbecu. Lietuvis du kartus metė taikliai, varžovas antruoju smūgiu nepataikė į vartus. Lietuva šventė pirmąją pergalę čempionate, ant ledo padarę žaidėjų „kalną“, užgriuvę komandos vartininką S.Baltrūną.

VIDEO: Baudinių serija

„Vaikinai pirmajame kėlinyje pademonstravo tą žaidimą, kurio ir laukėm. Antroje rungtynių pusėje komanda dėl baudos minučių praleido įvarčius ir teko mušti baudinius. Reikia pasakyti, jog Lietuvoje teisėjaujama kitaip ir prie tokio teisėjų darbo, koks yra čia, reikia priprasti. Paulius Gintautas pademonstravo tai, ko iš jo ir tikėjomės, tad džiugu, jog vyrai galų gale iškovojo pergalę. Šeštadienį laukia lemiamos rungtynės su Estija ir būsime joms pilnai pasiruošę“, – po pergalės rinktinės vyriausiasis treneris sakė Andrius Jadkauskas.

Geriausiu komandos žaidėju pripažintas E.Sadauskas.

Šeštadienį Lietuva paskutinės čempionato rungtynėse kovos su Estija. Jei estai ketvirtadienio vakarą nepateiks netikėtumų, paskutinėse rungtynėse pralaimėjusi ekipa paliks A grupę.

Vakar dienos rungtynėse Vengrija po atkaklios kovos 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) įveikė kroatus, o Rumunija 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) – Estiją.

Pasaulio čempionato II-o diviziono A grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vengrija               3  3  0  0  0   12:5   9

2. Rumunija               3  2  0  1  0   11:9   7

3. Kroatija               4  1  1  1  1   13:9   6

4. Didžioji Britanija     3  2  0  0  1   12:11  6

5. Lietuva                4  0  1  0  3   11:14  2

6. Estija                 3  0  0  0  3    5:16  0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius