Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio čempionate – net 14 įvarčių ir „Energijos“ pergalė

Trečiadienį Elektrėnuose vykusiose Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse pergalę iškovojo daugkartinė čempionė Elektrėnų „Energijos“ ekipa. Itin rezultatyviose ir permainingose rungtynėse elektrėniečiai 9:5 (1:1, 5:2, 3:2) nugalėjo „Juodupės“ ledo ritulininkus ir iškovojo septintą pergalę per aštuonerias rungtynes.
Elektrėnų „Energija“
Elektrėnų „Energija“ / Energijos nuotr.

Su devyniais žaidėjais ir vienu vartininku į Elektrėnus atvykusi neseniai finansinius sunkumus išsprendusi „Juodupės“ komanda garbingai Lietuvos čempionams priešinosi beveik pusę rungtynių.

Pirmame kėlinyje į greitą ataką iščiuožė „Juodupės“ lyderis Konstantinas Isajevas (3:03, rez. perd. Dmitrijus Beliakovas ir Dmitrijus Babičius), kuris tiksliu smūgiu nuginklavo „Energijos“ vartininką Aleksėjų Brišą.

Įpusėjus kėliniui kiekybinę persvarą išnaudoti pavyko Danieliui Nomanovui (9:26, rez. perd. Karolis Kubilius), kuris išlaukė tinkamo momento ir iš vidutinio atstumo įmušė dvyliktą įvartį šio Lietuvos čempionato sezone.

Antrąjį kėlinį dar viena greita ataka pradėjusi „Juodupė“ po Nikita Smirnovo (23:49, rez. perd. K.Isajevas) vėl išsiveržė į priekį (2:1), tačiau persvarą sugebėjo išlaikyti mažiau nei minutę.

Vienas iš „Juodupės“ žaidėjų buvo skaudžiai priremtas prie borto, o į greitą ataką nučiuožusi „Energija“ po Vainiaus Jankausko (24:40) tolimo smūgio susigrąžino lygybę – 2:2.

VIDEO: „Energija 9:5 „Juodupė“ gražiausi rungtynių epizodai (2017-12-06)

Kėliniui įpusėjus, o „Juodupės“ žaidėjų jėgoms vis senkant, „Energija“ pradėjo dominuoti rungtynėse. Iš pradžių K.Kubilius (28:22, rez. perd. Mauras Baltrukonis ir Povilas Verenis) stipriu ir tiksliu smūgiu iš vidutinio atstumo pirmą kartą išvedė šeimininkus į priekį (3:2), o netrukus po įvartį pelnė ir P.Verenis (32:59, rez. perd. Justinas Vėželis ir Dovydas Kulevičius), Rolandas Aliukonis (34:45, rez. perd. D.Nomanovas) ir Deividas Kazlauskas (37:45, rez. perd. Artūras Katulis ir D.Nomanovas) ir komandas jau skyrė keturi įvarčiai – 6:2.

Kėlinio pabaigoje „Juodupei“ dar pavyko „paguldyti“ „Energijos“ vartininką ant ledo, o D.Beliakovas (39:44, rez. perd. Erikas Sadauskas) įmušė dešimtą savo įvartį šiame sezone (3:6).

„Juodupė“ trečiojo kėlinio pradžioje po Aleksejaus Nikulino (44:17, rez. perd. N.Smirnovas) įvarčio dar sumažino deficitą iki dviejų (4:6), tačiau vėliau P.Verenis (45:22), D.Nomanovas (57:49, rez. perd. D.Kalauskas ir J.Vėželis) ir R.Aliukonis (58:28, rez. perd. D.Kulevičius ir M.Baltrukonis) įmušė po įvartį, o juodupėnai atsakė tik sėkmingu D.Beliakovo (49:18) smūgiu ir aikštelę paliko pralaimėję šeimininkams rezultatu 5:9.

„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė A.Brišas, o „Juodupės“ – Michailas Kolioglovas.

„Energija“ atliko daugiau smūgių (53 prieš 31), laimėjo daugiau įmetimų (47 prieš 28), tačiau užsidirbo ir daugiau baudos minučių (26 prieš 18).

„Energija“ per aštuonis susitikimus surinko 21 tašką bei žengia antroje turnyrinės lentelės pozicijoje. Į priekį elektrėniečiai praleidžia tik trejomis rungtynėmis daugiau sužaidusius „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus. Tuo tarp „Juodupė“ per tiek pat rungtynių iškovojo 10 taškų ir tarp septynių komandų rikiuojasi penktoje pozicijoje.

Kitas rungtynes „Energija“ žais jau šį savaitgalį, kai Baltarusijos aukščiausioje lygoje susitiks su Baltarusijos septyniolikmečių rinktine. Šeštadienį šios rungtynės Elektrėnų ledo rūmuose vyks nuo 17:00 valandos, o sekmadienį – nuo 13:00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius