Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 23 /22:25

Lietuvos ledo ritulio rinktinė arčiau čempionato medalių – įveikti ir britai 2:1

Trečiadienio vakarą pakiliai kovojusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė Vilniaus „Siemens“ arenoje ir vėl klausėsi mūsų šalies himno, skirto dvikovos nugalėtojui. Lietuviai iškovojo antrąją pergalę pasaulio čempionato I diviziono B grupės rungtynėse, sugebėję palaužti Didžiosios Britanijos atstovus 2:1 (1:0, 1:1, 0:0). Ši pergalė leido lietuviams įsitaisyti trečioje turnyro lentelės vietoje ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų – laimėti pirmenybių medalius.
Lietuva – Didžioji Britanija
Lietuva – Nyderlandai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Iki trečiadienio mačo abi rinktinės turėjo po pergalę ir pralaimėjimą bei pirmenybių turnyro lentelėje buvo įsitaisiusios greta – dėl geresnio įvarčių santykio lietuviai buvo treti, o britai – ketvirtoje pozicijoje.

Pergalė prieš britus lietuviams būtų leidusi įsitaisyti šiltoje trečioje pozicijoje ir jau tuomet siekti aukštesnės vietos. Pralaimėjimo atveju, mūsų šalies viltys iškovoti medalius pirmenybėse būtų miglotos.

Lietuviai įvykdė užduotį palaužti turnyro favoritais save laikiusius Didžiosios Britanijos atstovus 2:1. Pergalę mūsų ekipai lėmė Arnoldo Boso ir Dainiaus Zubraus įvarčiai pirmame ir antrame kėliniuose. Vienintelį įvartį varžovams antrame kėlinyje įmušė Robertas Downas. Tai buvo išlyginamasis įvartis.

VIDEO: IIHF WORLD CHAMPIONSHIP 2014 1 Division B group GBR -LTU goal by ZUBRUS

Iki trečiadienio britai buvo pralaimėję 0:4 kroatams ir 4:1 nugalėję rumunus. Tuo tarpu lietuviai pirmose rungtynėse 4:0 sutriuškino olandus, o antrosiose 2:3 nusileido lenkams.  

Vienvalde turnyro lydere lieka Lenkijos (9 tšk.) rinktinė, turo rungtynėse 5:1 (0:0, 1:0, 4:1) nugalėjusi trečią nesėkmę iš eilės patyrusią bei autsaidere tapusią Olandijos ekipą, ir tašku lenkianti Kroatijos ledo ritulininkus, kurie tik po baudinių serijos 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 1:0) įveikė pirmąjį tašką iškovojusią bei penktojoje pozicijoje likusią Rumunijos komandą.

Būtent su rumunais ketvirtadienį ir žais Lietuvos rinktinė.

I diviziono B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Lenkija 3 3 0 0 0 15:3 9

2. Kroatija 3 2 1 0 0 12:3 8

3. Lietuva 3 2 0 0 1 8:4 6

4. Didžioji Britanija 3 1 0 0 2 5:7 3

5. Rumunija 3 0 0 1 2 4:15 1

6. Olandija 3 0 0 0 3 1:13 0

Pirmąją vietą turnyre užėmusi komanda iškovos kelialapį į I diviziono A grupę, o paskutine likusi ekipa iškris į II divizioną.

Rungtynių eiga

Lietuva – Didžioji Britanija 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

60 min. Lietuviai atsilaikė ir nugalėjo 2:1.

59 min. Britai pakeitė vartininką, lietuviai bandė išsilaikyti. Tiesa, Donatas Kumeliauskas ir Dainius Zubrus perėmė ritulį ir pasiuntė jį į tuščius vartus, bet šis atsitrenkė į virpstą.

58 min.  Robertas Dowdas iššoko vienas prieš vieną, tačiau Mantas Armalis sugebėjo sulaikyti brito smūgį.

56 min. Britai paėmė pertraukėlę – jiems reikėjo žūtbūt pelnyti įvartį, o mūsiškiams, kurie žaidė mažumoje, atsilaikyti. Ant baudos suolo sėdėjo Darius Pliskauskas.

54 min. Už smūgį lazda ir kraujo „paleidimą“ Donatui Kumeliauskui, Robertas Dowdas gavo 2 min. baudos ir lietuviai dar kartą turėjo kiekybinę persvarą.

51 min. Iš aikštės 2 min. pašalintas Arnoldas Bosas – britai turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau jau pirmoje jų atakoje perėmęs ritulį Donatas Kumeliauskas tolimu smūgiu vos nepelnė įvarčio. Tai buvo penktoji britų kiekybinė persvara.

46 min. Prieš Nerijų Ališauską buvo prasižengta ir lietuviai dar kartą 2 min. turėjo kiekybinę persvarą, bet ir vėl nieko nepešė.

43 min. Paulių Gintautą neteisingai stabdęs britų žaidėjas gavo 2 min. baudos, o lietuviai antrą kartą turėjo daugumos persvarą. Tačiau naudos iš turėtos persvaros mūsų ledo ritulininkai neišspaudė.

41 min. Lietuviai atsilaikė  ir toliau pirmavo 2:1.

Trečiasis kėlinys

Lietuva – Didžioji Britanija 2:1 (1:0, 1:1)

39 min. 2 min. baudos gavo Dainius Zubrus, o po kelių akimirkų už muštynes – ir Artūras Katulis. Tad britai turėjo kiekybinę persvarą – keturi prieš tris, nes išvarytas buvo ir Robertas Farmeris. Iki antrojo kėlinio pabaigos varžovai nieko nenuveikė rimto, tačiau dar turėjo 1 min. persvaros trečiame kėlinyje.

34 min. Pijus Rulevičius gavo ritulį ir atsidūrė vienas prieš varžovų vartus, tačiau taip ir nesugalvojo, kaip reikėtų atakuoti ir pelnyti įvartį, bei prarado ritulį.

31 min. ĮVARTIS. Lietuviai  gavo kiekybinę persvarą ir užgulė britų vartus. Nors kelis smūgius varžovų vartininkas atmušė, atšokusį ritulį Dainius Zubrus mušė iš visų jėgų ir vartininkas nesureagavo į Lietuvos rinktinės kapitono  šūvį.

25 min. ĮVARTIS. Britai ir toliau spaudė lietuvius ir solinį reidą atlikęs Robertas Downas tiksliai smūgiavo iš 5-6 metrų – niekas iš gynėjų nepabandė sutrukdyti jam atlikti smūgį.

24 min. Lietuvos rinktinės gynėjai pražiopsojo prie vartų atsidūrusius varžovus ir leido beveik „sušaudyti“ mūsų vartininką, tačiau ritulys vis tiek neįkrito į mūsų vartus. 

21 min. Donatas Kumeliauskas galingai smūgiavo nuo mėlynosios linijos, tačiau varžovų vartininkas sureagavo į smūgį. 

Antrasis kėlinys

Lietuva – Didžioji Britanija 1:0 (1:0).

15 min. Lietuviai mažumoje kontratakavo, puolė trise prieš vieną, tačiau įmušti nesugebėjo. Po to vienas prieš vieną atsidūrė Pijus Rulevičius, tačiau vartininko Beno Bownso neįveikė.

12 min. Prie Lietuvos vartų buvo grėsminga situacija, tačiau britai nesugebėjo kyštelėti lazdos ir nukreipti ritulį į Manto Armalio ginamus vartus. Jau kitoje atakoje lietuviai prasižengė ir Donatas Kumeliauskas gavo 2 min. baudos.

10 min. Lietuvos ledo ritulininkai kelioms minutėms buvo užgulę britų vartus – lietuviai kelis kartus rimtai grasino varžovų vartams, tačiau įmušti nesugebėjo.

Dėl problemų su klibančiais bortais mačas buvo sustabdytas 10 min. – teisėjai ir darbuotojai  bandė sutvarkyti juos: uždaryti, kad jie neklibėtų. Tačiau tai buvo sunki užduotis.

6 min. Britai dėl skirtos 2 min. baudos turėjo vieno žaidėjo persvarą ir užgulė Lietuvos vartus, bet mūsų vartininkas Mantas Armalis sėkmingai gynė savo tvirtovę.

4 min. ĮVARTIS. D.Zubrus ramiai įčiuožė į britų zoną, tiksliai perdavė ritulį ties vartininko zona, o Arnoldas Bosas „uždarė“ perdavimą.

1 min. Nerijus Ališauskas galėjo sėkmingai smūgiuoti į britų vartus, tačiau gynėjai neleido tai padaryti.

Pirmasis kėlinys

--------------------------

Britai varžybas Vilniuje pradėjo netikėtu pralaimėjimu 0:4 kroatams, tačiau pirmadienį reabilitavosi ir 4:1 nugalėjo rumunus. Tuo tarpu lietuviai pirmose rungtynėse 4:0 sutriuškino olandus, o antrosiose 2:3 nusileido turnyro favoritams lenkams.

Rungtynės su Lietuva Didžiosios Britanijos rinktinės lyderiui Ashley Taitui bus jau šimtosios rinktinėje. Ledo ritulininkas yra tikras, kad širdingas lietuvių palaikymas britų nuo pergalės nesulaikys: „Lietuvius užves jų didelis sirgalių būrys ir esu tikras, kad tai bus nuostabi atmosfera. Tačiau mes jau praeityje esame nuliūdinę namuose žaidžiančias komandas ir padarysime tai dar kartą Lietuvoje.“

Britų žurnalistai pabrėžė, kad lietuvius į priekį ves NHL žaidėjas Dainius Zubrus, o tai gali svečiams pridaryti bėdos: „35-erių Dainius Zubrus jau įmušė vieną įvartį ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Lietuvis yra NHL klasės žaidėjas, kuris stipriausioje pasaulio lygoje jau sužaidė daugiau nei 1250 rungtynių.“

Didžiosios Britanijos rinktinė atvyko į Lietuvą su tikslu sugrįžti į I diviziono A grupę. Praėjusiais metais rinktinė turėjo ypatingą patirtį atrankinėse varžybose į olimpines žaidynes bei iškrito iš I diviziono A grupės.

Pasaulio ledo ritulio čempionato šešių komandų I diviziono B grupės varžybose vienvalde lydere tapo Lenkijos (9 tšk.) rinktinė.

Trečiadienį Lenkijos ledo ritulininkai 5:1 (0:0, 1:0, 4:1) nugalėjo trečią nesėkmę iš eilės patyrusią bei autsaidere tapusią Olandijos ekipą.

Įvarčiais prie pergalės prisidėjo Marcinas Koluszas (25:52), Aronas Chmielewskis (44:18), Marekas Strzyzowskis (44:28), Tomaszas Malasinskis (55:59) ir Mikolajus Lopuskis (59:50).

Vienintelio įvarčio autorius olandų gretose Jordy'is van Oorschotas (57:38).

Tuo tarpu iki tol taip pat be pralaimėjimų žengusi Kroatija šiandien laimėjo, tačiau prarado tašką. Kroatijos ledo ritulininkai tik po baudinių serijos 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 1:0) įveikė pirmąjį tašką iškovojusią bei penktojoje pozicijoje likusią Rumunijos ekipą, kuri likus pusseptintos minutės iki trečiojo kėlinio pabaigos dar pirmavo 3:1.

Po įvartį nugalėtojams pelnė Borna Renduličius (30:24), Kenny's Macaulay's (53:27), Tadija Miričius (57:22) ir Igoris Jačmenjakas (65:00).

Pralaimėjusiųjų gretose įvarčiais pasižymėjo Levente Zsokas (7:32), Ede Mihaly's (24:37) bei Huba Borsas (46:20).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius