-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinė susirungs su tituluota „Neman“ komanda

Trečiadienį 19 val. ir ketvirtadienį 17 val. Elektrėnų ledo rūmuose pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžyboms besirengianti Lietuvos ledo ritulio rinktinė kontrolinėse rungtynėse susitiks su Gardino „Neman“ (Baltarusija) komanda. Tai bus vienas kiečiausių riešutėlių lietuviams. Šių metų pradžioje „Neman“ komanda iškovojo antrojo pagal pajėgumą Europos klubinio turnyro Kontinentinę taurę, o vėliau laimėjo ir Baltarusijos ledo ritulio federacijos taurę.
„Neman“ ledo ritulio komanda
„Neman“ ledo ritulio komanda

Baltarusijos ledo ritulio čempionate likusi ketvirta, „Neman“ komanda už sėkmingą sezoną sulaukė liaupsių ir iš miesto valdžios. Ledo ritulininkai į Gardiną parvežė kol kas garbingiausią trofėjų iš visų komandinių sporto šakų atstovų miesto istorijoje.

„Neman“ klubo pergales šiame sezone stebėjo ir lietuvis. Klubo vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas per Lietuvos rinktinės ir „Neman“ draugiškas rungtynes gali stovėti ant abiejų komandų trenerių štabo suolo. Tačiau jau savaitę treneris dirba tik Lietuvos rinktinėje ir patarinėja mūsų šalies vartininkams.

A.Aleinikovas tikina, jog Lietuvos rinktinei draugiškose rungtynėse lengva nebus, nes varžovas – aukšto lygio komanda. Treneris su portalu hockey.lt pasidalino prisiminimais apie skambiausią „Neman“ klubo pergalę ir sėkmingą savo sezoną.

Ar lietuviai turi šansų? Šansų visada yra, tačiau varžovai labiau patyrę, greitesni – jie bus favoritai, o nuo prognozių susilaikysiu. 

– Kaip atsidūrėte Gardine?

– Pernai gegužę „Neman“ klubo prezidentas pakvietė mane į komandą. Tiesa, pažymėjo, jog reikės atsiklausti ir naujojo vyriausiojo trenerio nuomonės. Juo tapo latvis Aigaras Ciprusas, kuriam taip pat tikau. Latviui palikus komandą, naujasis treneris Vasilijus Spiridonovas buvo patenkintas mane darbu ir likau klube. Jokių pretenzijų nei iš vadovybės, nei iš vyriausiojo trenerio sezone neturėjau, tad sezonas man, kaip ir komandai, sėkmingas.

– Kokios darbo sąlygos Gardine?

– Sąlygos puikios. Esame aprūpinti nuo galvos iki kojų, apie nieką galvoti nereikia. Lieka tik dirbti. Pačiu darbu esu patenkintas, nes tobulėju pats, tobulėja vartininkai. Jie jauni, tad yra alkani, nori mokytis ir kartu einame į priekį. Taip auginame vienas kitą.

– Ar klubui pergalė Kontinentinėje taurėje buvo didelė sėkmė?

Sąlygos puikios. Esame aprūpinti nuo galvos iki kojų, apie nieką galvoti nereikia. Lieka tik dirbti.

– Pergalės labai laukė miestas ir sporto bendruomenė. Mieste daug sporto komandų, kultivuojamos įvairiausios sporto šakos, bet skambių pergalių dar nebuvo iškovota, tad Kontinentinė taurė buvo labai laukta. Pergale labai džiaugėsi miesto valdžia, srities gubernatorius.

Iškovojome ir Baltarusijos taurę, galėjome geriau pasirodyti Baltarusijos čempionate, kur likome ketvirti, tačiau neišlaikėme tempo, nes sužaidėme net 85 rungtynes per sezoną. Atsirado traumų, ne visi žaidėjai galėjo žaisti lemiamais momentais, tad ir čempionate pritrūko jėgų.

– Ar Lietuvos rinktinė turės naudos iš kontrolinio susitikimo su „Neman“?

– Klubo vadovybė sutiko žaisti draugiškas su Lietuvos rinktine ir tai yra didelis pasiekimas. Gardino komanda stipri, greičiai visai kiti, tad bus tikrai naudinga ir įdomu žaisti su baltarusiais.

Ar lietuviai turi šansų? Šansų visada yra, tačiau varžovai labiau patyrę, greitesni – jie bus favoritai, o nuo prognozių susilaikysiu. Tikiuosi, jog tai bus labai įdomios rungtynės. Jos itin naudingos žaidėjams, kurie galės save palyginti su baltarusiais. „Neman“ nebus dviejų legionierių čekų, komandos kapitono gynėjo, tačiau jų lygis vis tiek bus aukštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius