-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinės akistata su britais: Dovydo kova prieš Galijotą

Pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione Lietuvos rinktinės laukia rimčiausias išbandymas, Didžioji Britanija. Varžovas, kuris nusitaikė į diviziono auksą. Komanda, kuri, pasak lietuvių vyriausiojo trenerio Berndo Haakės, yra geriausia šiame turnyre.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Lietuvos ledo ritulio rinktinė / hockey.lt nuotr.

Britų motyvuoti prieš šios dienos rungtynes nereiks. Varžovai gerai pamena lietuvių pernykštį stebuklą ant ledo Nyderlanduose, kai 3:2 laimėjo Lietuva, o britai liko be kelialapio į aukštesnę grupę.

Jau tuomet toks rezultatas buvo neįtikėtinas. Šiais metais pakartoti rezultatą lietuviams bus dar sunkiau. Vyriausia čempionato komanda egzaminuos jauniausią. Dar labiau sustiprėjusi D.Britanija keršys visų pajėgiausių žaidėjų neturinčiai Lietuvai.

GB („Great Britain“, taip rinktinę vadina komandos sirgaliai) šiame čempionate dar labiau patyrusi. Išskirtinių žvaigždžių neturinti rinktinė remsis tik šalies čempionato žaidėjais, kurie žaidžia stipriausioje „Elito“ lygoje, tik antrasis vartininkas Stevenas Lyle`as atstovauja Swindono „Wildcats“, o gynėjas Jonathanas Weaveris Telfordo „Tigers“ komandoms iš antrosios pagal pajėgumą „Premier“ lygos. Tos pačios, kurios Šefildo „Steeldogs“ klube žaidžia geriausias šios lygos žaidėjas Arnoldas Bosas. O lietuvis yra vienas geriausių rinktinėje.

Tad lygių skirtumas akivaizdus. Lygi ir pajėgi komanda prieš čempionatą draugiškose rungtynėse įveikė Lenkiją, kuri šiais metais dar kartą bandys prasibrauti į elito divizioną.

Išskirtinių žvaigždžių GB komanda neturi. Gal tik gynėjas Davidas Philippsas savo laiku buvo didžiausia šalies ledo ritulio viltis, porą metų žaidusi trijose AHL lygų komandose, tačiau taip ir neįkėlusi kojos į NHL.

Kaip žaisti ledo ritulį britų rinktinė žino gerai. Patarimus aikštelėje komandai dalina 40-metis puolėjas Ashley Taitas, jau minėti 39-erių J.Weaveris, 36-erių S.Lyle`as. Vidutinis komandos amžius – 29 metai, kai lietuvių – 24.

Vis dėlto, lietuviai nepamiršo pergalės prieš D.Britaniją skonio. Nors nemažai žaidėjų tik šiame čempionate sužinojo, kas yra pasaulio čempionatas, vyresnieji Lietuvos rinktinės atstovai gerai žino, kad kantrus darbas ir truputėlis sėkmės gali duoti gerų vaisių.

Ypatingų schemų prieš šias rungtynes nebraižė ir Lietuvos rinktinės štabas. Komandos vyriausiasis treneris pažymėjo, jog varžovai mėgsta žaisti trimis žaidėjais ant mėlynos linijos, prie varžovų vartų palikdami du puolėjus, kur pastarieji turi daugiau erdvės. Tačiau svarbiausia bus drausmė neprasižengiant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius