Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

45 metų Darius Kasparaitis laukia debiuto: „Nebe tie metai, bet žaisiu kaip tik galiu“

Šį savaitgalį Klaipėdoje karaliaus ledo ritulys, o jame susikaus keturių šalių rinktinės. Uostamiesčio „Švyturio“ arenoje vyks „Crowns Baltic Challenge cup“ turnyras, kuriame dėl Lietuvos etapo stipriausiojo vardo kovos trijų Baltijos šalių ledo ritulio rinktinės ir organizatorių nuožiūra pakviesta Ukrainos rinktinė. Pirmą kartą Lietuvos rinktinės sudėtyje žaidžia komandos kapitonu paskirtas 45 metų Lietuvos ledo ritulio legenda Darius Kasparaitis.
Rinktinės kapitonas Darius Kasparaitis
Rinktinės kapitonas Darius Kasparaitis / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Vis dėlto ne tie metai, bet bandysiu daryti kaip galiu, kaip galėsiu žaisiu gerai, – sakė D.Kasparaitis.

„Jausmas geras, labai malonu čiuožti su jaunimu, jaučiuosi pats labai jaunai, bet vis dėlto matyti iškart, kad skirtumas yra.

Vis dėlto ne tie metai, bet bandysiu daryti kaip galiu, kaip galėsiu žaisiu gerai. Labai malonu būti Lietuvoje ir žaisti už Lietuvos rinktinę, – kalbėjo D.Kasparaitis. – Labai linksma komanda, vyrai labai energingi, gerai nusiteikę. Tas emocijas reikia ant ledo pernešti į varžybas“.

Paklaustas, kokie tikslai keliami rinktinei, komandos kapitonas teigė, jog natūralu, kad norima laimėti, tačiau svarbiausia sužaisti kaip įmanoma geriau, įvertinti, koks kiekvieno žaidėjo lygis.

„Vistiek tai ir pasiruošimas pasaulio čempionatui (2018 m. pavasarį lietuviai žais I-ojo diviziono B grupės turnyre Kaune, kur žais šešios pagal pajėgumą 23-28 pozicijų komandos). Pažiūrėti, kas gali žaisti, kas negali, turėti tokį komandos branduolį, kurį gali kiekvienąkart kviesti padėti rinktinei“, – kalbėjo D.Kasparaitis.

„Švyturio“ arenoje ketvirtadienio vakarą tribūnoje galima buvo išvysti ir kitą legendinį Lietuvos ledo ritulininką Dainių Zubrų, stebintį Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotes.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdoje vieši ir Dainius Zubrus.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdoje vieši ir Dainius Zubrus.

Rimčiausi varžovai – latviai

Elektrėnų „Energijos“ komandoje žaidžiantis klaipėdietis Lukas Jonuška neslėpė niekada nesitikėjęs, jog gimtajame mieste galėtų vykti tokio lygio ledo ritulio renginys. Į areną stebėti rungtynių susirinks jo bičiuliai ir artimieji.

„Gera labai savijauta, namų kraštas, gimtas kraštas. Nors norėjosi giliai, bet nesitikėjau, kad kažkada bus proga. Komandoje nuotaikos geros, draugiški visi, jaunesnius palaiko“, – džiaugėsi L.Jonuška.

Tikiu, kad gerą lygį parodys komanda, – kalbėjo L.Jonuška.

Rimčiausiu iššūkiu, anot žaidėjo, bus Latvijos komanda, su kurios žaidėjais jam yra tekę treniruotis ant ledo.

„Tikiu, kad gerą lygį parodys komanda“, – kalbėjo žaidėjas.

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Šarūnas Kuliešius teigė, jog svarbiausia, kad komanda susižaistų, ir rimčiausiu varžovu taip pat laiko Latviją.

„Aš manau, kad pagrindinis dalykas yra turnyras Kaune balandžio mėnesį. Dabar svarbiausia, kad komanda susižaistų, pajustų ryšius. Ne tiek daug turnyrų sezono metu būna, bet čempionate bus aukšti tikslai, man atrodo, ir laimėti norėsime, – kalbėjo Š.Kuliešius. – Manau, visos komandos gerai žaidžia, bet nieko labai nenustebinsiu pasakydamas, kad Latvija (stipriausia, – red. past.), nors ir ne stipriausios sudėties, bet yra žaidėjų, kurie nori papulti į Rygos „Dinamo“, ir Estija, ir Ukraina rimtas varžovas bus“.

Daug pirmų kartų

Pasak turnyro organizacinio komiteto vadovo Vaclovo Gedvilo, šiame renginyje bus daug pirmų kartų.

„Pirmą kartą tokio lygio turnyras vyksta Lietuvoje, Klaipėdoje ir „Švyturio“ arenoje, pirmą kartą Lietuvos rinktinėje žaidžia Darius Kasparaitis, ir jis tai darys Klaipėdoje. Pirmą kartą žiūrovai gali pamatyt tokio lygio ledo ritulį mūsų mieste“, – sakė V.Gedvilas.

Turnyras prasideda penktadienį, 16.30 val. rungtynėmis tarp Latvijos ir Ukrainos komandų. Renginys truks iki pat sekmadienio vėlyvo vakaro, kadangi, anot V.Gedvilo, vyks ir Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės. Numatyta, jog pertraukų metu varžybų žiūrovai išvys ir dailiojo čiuožimo pasirodymus, be to, galės dalyvauti atrakcijose, kurių prizinis fondas itin patrauklus – ir išmanieji laikrodžiai, ir įmantrus telefonas bei kiti prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius