-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos orientacininkė Judita Traubaitė iškovojo pasaulio jaunimo čempionato bronzą

Sausio 22-27 d. Bulgarijoje vyko Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Tuo pačiu metu surengtas ir pasaulio jaunimo U23 čempionatas. Planetos ir Europos pirmenybėse startavo 151 orientacininkas ir orientacininkė iš 15 valstybių. Lietuvos rinktinei atstovavo 4 sportininkai.
Judita Traubaitė
Judita Traubaitė / Orienteering.lt nuotr.

Pasaulio jaunimo čempionato sprinto trasose bronzos medalį laimėjo Judita Traubaitė. Apie 2,4 km su 12 kontrolinių punktų sprinto trasą J. Traubaitė įveikė per 17 min. 5 sek. Lietuvė į priekį praleido tik dvi Rusijos atstoves. Pasaulio čempione tapusi Marina Viatkina trasoje užtruko 15 min. 21 sek. ir antroje vietoje likusią tautietę Olesią Riazanovą aplenkė vos 1 sek.

21-erių metų J. Traubaitė pasaulio čempionato prizininke tapo jau antrą kartą karjeroje. Bronzą Lietuvos orientacininkė iškovojo ir 2020 m. jaunimo (iki 20 metų) planetos pirmenybėse.

„Pavyko gerai pasiruošti sezonui. Pasirengimą pradėjome gan anksti, nes jau gruodžio viduryje buvo numatyta, bet dėl pandemijos atšaukta orientavimosi sporto universiada. Iki čempionato turėjau ne vieną galimybę startuoti varžybose užsienyje. Buvo gera galimybė čiuožti skirtingose vietovėse ir atnaujinti orientavimosi įgūdžius čiuožiant. Visos trasos pasaulio jaunimo ir Europos čempionatuose pareikalavo daug jėgų ir ištvermės, nes vietovė buvo labai kalnuota ir kasdien teko įveikti daug pakilimų. Situacijos nelengvino ir tai, kad vietovė buvo pakankamai aukštai virš jūros lygio. Bet visus sunkumus pavyko įveikti ir startus vainikavo pasaulio čempionato bronzos medalis“, – sakė J. Traubaitė.

Vos per žingsnį nuo medalio J. Traubaitė liko pasaulio jaunimo čempionato vidutinėje trasoje. Apie 5,2 km distanciją su 16 kontrolinių punktų, J. Traubaitė įveikė per 44 min. 42 sek. ir užėmė 4 vietą. Nuo prizininkių pakylos lietuvę skyrė 2 min. 33 sek.

Pasaulio U23 čempionate startavo ir Kasparas Šulčys. Sprinto trasoje Lietuvos atstovas užėmė 13 vietą, vidutinėje trasoje finišavo 15-as.

Europos suaugusiųjų čempionate aukščiausią vietą lietuviai užėmė mišrių estafečių varžybose. J. Traubaitė ir K. Šulčys iškovojo 7 vietą. Vyrų estafetės varžybose K. Šulčys, Nerijus Šulčys ir Vitalijus Petrulis užėmė 9 vietą.

Asmeninėse lenktynėse geriausiai sekėsi J. Traubaitei. Sprinto trasoje ji iškovojo 11 vietą, vidutinėje trasoje užėmė 15 vietą, o ilgoje trasoje finišavo 22-a.

„Dabar svarbiausia išlaikyti ir dar pagerinti sportinę formą prieš svarbiausią šių metų startą – kovo antroje pusėje vyksiantį pasaulio čempionatą Suomijoje. Tikimės, kad dar išsilaikys palankios oro sąlygos ir galėsime tinkamai pasirengti gan vėlai vyksiančiam pasaulio čempionatui“, – teigė pasauliniame orientacininkių slidėmis reitinge 18 vietą užimanti J. Traubaitė.

Artimiausias Lietuvos orientacininkų slidėmis laukiantis startas – vasario 12-13 d. vyksiantis Lietuvos čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius