-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pilietybės siekianti JAV čiuožėja Isabella Tobias: „Viešnagė Lietuvoje įkvepia“

Lietuvai atstovaujanti šokių ant ledo atstovė Isabella Tobias ketvirtadienį pirmą kartą atvyko į mūsų šalį. „Nekantriai laukiau šios kelionės, pro lėktuvo langą vis žvalgiausi kada gi nusileisime į Lietuvos žemę. Man ypač smalsu išgirsti žmones kalbančius lietuviškai“, – Vilniaus oro uoste prisipažino I.Tobias, čiuožianti kartu su Deividu Stagniūnu.
Isabella Tobias
Isabella Tobias / Luko Balandžio nuotr.

21-erių amerikietė lietuviškai gali pasakyti ne vieną frazę, nes nuo balandžio mėnesio intensyviai mokosi mūsų šalies kalbą. „Noriu pabendrauti su vietiniais lietuviais, nes dabar lietuvių kalbą girdžiu tik iš mokytojos ir Deivido lūpų. Stengiuosi vis daugiau kalbėti pati, bet labai jaudinuosi, ypač prieš susitikimą su Lietuvos žiniasklaida“, – prisipažino I.Tobias.

Ji įsitikinusi, kad trumpos atostogos Lietuvoje neturės įtakos sportiniam režimui, juo labiau, kad Deividas negali sportuoti visa jėga.

Lietuvos šokių ant ledo pora praleido pirmąsias sezono varžybas, kurios praėjusį savaitgalį vyko Vokietijoje, nes D.Stagniūnas jautė nugaros skausmus. Po tyrimų Detroite ir Niujorke paaiškėjo, kad trauma nėra rimta ir sportininkas dvi savaites turės vengti fizinių krūvių.

Luko Balandžio nuotr./Isabella Tobias
Luko Balandžio nuotr./Isabella Tobias

„Negaliu kelti sunkių svorių, todėl nuo terminalo mūsų bagažą nuėmė Izi, – šypsojosi D.Stagniūnas. – Netrukus vėl pradėsime treniruotis, todėl ši trauma neturėtų išmušti mūsų iš vėžių.“

Nors viešnagė bus trumpa, Isabella kartu su savo partneriu Deividu tikisi įdomiai ir produktyviai praleisti laiką. „Dabar esu labai pakylėta ir net nežinau, ko tikėtis. Pirmiausiai noriu pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, pamatyti, koks yra Vilnius. Mūsų laukia daugybė renginių ir susitikimų. Žinote, ši kelionė į Lietuvą įkvepia“, – kalbėjo čiuožėja.

21-erių amerikietė įsitikinusi, kad po 8-erių metų pertraukos ji taps pirmąja sportininke, kuriai išimties tvarka bus skirta Lietuvos pilietybė. „Apie pilietybę plačiau kalbėsime rytoj spaudos konferencijoje, bet aš buvau ir esu įsitikinusi, kad mes su Deividu galėsime čiuožti Sočio olimpinėse žaidynėse“, – neabejoja I.Tobias.

Rezultatai teikia vilčių

Ypač sėkmingas I. Tobias ir D. Stagniūnui buvo 2012-ųjų metų Europos dailiojo čiuožimo čempionatas Šefilde, kur jie su trumpąja programa buvo net penkti, o bendroje įskaitoje devinti. Taip pat pora labai sėkmingai startavo pasaulio taurės etape JAV, kur pirmą kartą po dešimties metų pertraukos iškovoję bronzos medalius, pakartojo Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago pasiekimą.

Luko Balandžio nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
Luko Balandžio nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas

Šiuo metu mūsų sportininkai pasaulio šokių ant ledo reitingų lentelėje užima 15-tą vietą tarp 117 porų. Lietuvos šokių ant ledo pora šiame sezone pademonstravo geriausius rezultatus iš visų Lietuvos žiemos sporto šakų atstovų.

Dar po kelerių metų tikimasi juos pamatyti tarp Europos čempionato prizininkų. Isabella ir Deividas tobulėjimo tempais lenkia Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago kilimo į aukštumas grafiką. Garsiausiai visų laikų Lietuvos šokių ant ledo porai prireikė 5 metų, kad pakiltų iki 11 vietos Europoje, Deividui ir Isabellai – vos dviejų, kad įsitvirtintų žemyno pajėgiausių porų dešimtuke.

Dalyvauja Lietuvos bendruomenės veikloje

Isabella Tobias labai domisi Lietuvos istorija, intensyviai mokosi lietuvių kalbos ir aktyviai dalyvauja lietuvių bendruomenės JAV veikloje. Sportininkė su dideliu užsidegimu stebėjo 2012 m. vasaros olimpines žaidynes Londone, mintyse svajodama apie 2014 m. Sočio žiemos olimpines žaidynes.

Žaidynių metu Isabella Tobias išsiuntė pasveikinimus lietuvių kalba visiems Lietuvos atstovams, kurie tapo žaidynių nugalėtojais ar prizininkais. Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas aktyviai bendrauja su Detroito Dievo Apvaizdos parapijos kunigu Gintaru Joniku ir yra įsijungę į lietuvių bendruomenės veiklą Detroito rajone.

Sieks kelialapio į 2014 Sočio Olimpines Žaidynes

I.Tobias ir D.Stagniūnas spalio 17 dieną sezoną pradės prestižinėse „Grand Prix“ – „Skate America“ varžybose, vėliau startuos Europos čempionate, o kovo mėnesį pasaulio čempionate Kanadoje kausis dėl kelialapio į 2014-ųjų Sočio olimpines žaidynes. Ar žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaujanti pora galės dalyvauti, priklausys ir nuo šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimo.

RIA Novosti nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
RIA Novosti nuotr./Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas

Pasirodys „Liepsnojančiame lede“

Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas džiaugiasi, kad Lietuvoje turi savo įpėdinius. Anot P. Vanago Isabellos ir Deivido pasiekimai yra nepaprastai aukšti. Šokių ant ledo rungtyje Europos čempionato dešimtukas – lyg tam tikras draustinis, į kurį nenorima įsileisti naujokų, ypač iš tokios mažos šalies kaip Lietuva, tačiau Isabellai ir Deividui vos per dvejus metus pavyko patekti ne tik į geriausiųjų Europoje dešimtuką, bet ir pasaulio šokių ant ledo reitinguose prasibrauti į aukštą 15-tą vietą tarp 117 porų.

Margarita ir Povilas globoja ir savo renginiuose visuomet kviečia dalyvauti pačius talentingiausius Lietuvos čiuožėjus. Taigi šių metų „Liepsnojančiame lede“, kuris vyks gruodžio 23-28 dienomis, Lietuva turės galimybę išvysti I. Tobias ir D. Stagniūno pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius