Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės žaidėjas Aimas Fiščevas pateko į ledo ritulio šlovės muziejų

Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjo Aimo Fiščevo debiutinis pasirodymas 2013 metų pasaulio čempionate Donecke (Ukraina) neliko nepastebėtas. Puolėjas pasaulio čempionato I diviziono B grupės rungtynėse su Estijos komanda pelnė 6 įvarčius ir didžiąja dalimi lėmė triuškinamą Lietuvos rinktinės pergalę prieš Estiją rezultatu 12:3.
Aimas Fiščevas
Aimas Fiščevas / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

19-metis ledo ritulininkas debiuotuodamas rinktinėje fenomenalų rezultatą pasiekė per 21:01 min. A.Fiščevas rungtynėse užfiksavo „hattrick`ą“, kai tris iš eilės įvarčius trečiajame kėlinyje pelnė per 3:36 min.

Visi šie rezultatai, kaip geriausias debiutanto pasirodymas rinktinėje, užfiksuoti IIHF (tarptautinės ledo ritulio federacijos) rekordų knygoje.

„Buvau maloniai nustebintas žinios, jog mano marškinėliai atsidurs ledo ritulio šlovės muziejuje. Tikrai negalvojau, kad būsiu taip pagerbtas. Apie savo rekordą, jog kaip debiutantas pasiekiau geriausią rezultatą per vienerias rungtynes, sužinojau tik šiandien internete. Nieko tai mano gyvenime šis rezultatas nepakeitė, sportuoju kaip ir anksčiau. Turiu dar vienerių metų sutartį si Vilniaus „Baltikos“ komanda, ruošiuosi naujam sezonui jau dabar“, – hockey.lt portalui apie rekordinį pasiekimą sakė A.Fiščevas.

VIDEO: Aimo Viščevo 6-ių įvarčių šou.

Lietuvos rinktinės žaidėjo originalūs rungtynių su Estija marškinėliai oficialiai perduoti ledo ritulio šlovės muziejui Toronte (Kanada). Tai padarė Toronte viešintis Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake. Marškinėlius jis įteikė Darrenui Boyko, muziejaus verslo reikalų vadovui.

Marškinėliai muziejuje bus oficialiai pristatyti artimiausiu metu.

A.Fiščevas pasaulio ledo ritulio čempionate praėjusį balandį per penkerias rungtynes pelnė 6 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius