Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos šokėjai ant ledo Japonijoje pasirodė geriausiai gyvenime: „Atidirbome iš širdies“

Geriausias karjeros pasirodymas Japonijoje pravirkdė Lietuvai atstovaujančią šokėją ant ledo. Allison Reed nulipusi nuo ledo šluostėsi laimės ašaras. Japonišką pasą turinti sportininkė kartu su lietuviu Sauliumi Ambrulevičiumi užtikrintai įžengė į pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato finalą. Lietuvių pora artėja prie pasaulio elito.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / Gabrielės Kemėšytės nuotr.

„Atidirbome iš širdies“ – šluostydamasis prakaitą nuo veido S.Ambrulevičius tryško džiaugsmu. Saitamos arenoje temperatūra neįprasta – čia gana karšta todėl, jei stebite šį čempionatą, nenustebkite išvydę čiuožėjų veidais žliaugiantį prakaitą.

Karštos ir Lietuvos atstovų emocijos: „Tai mūsų paskutinis trumpasis šokis šį sezoną ir mes pasiekėme geriausią rezultatą karjeroje. Nuostabus jausmas. Visa tai mums reiškia tiek daug. Atidavėme beprotiškai daug jėgų, kad pasiektume šį lygį“, – LNK žinioms sakė amerikietė A.Reed.

Už trumpąjį šokį Lietuvos duetas buvo įvertintas 67,21 balo – trimis aukščiau nei sausį vykusiame Europos čempionate.

Gabrielės Kemėšytės nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Gabrielės Kemėšytės nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Tarp 27 šokių ant ledo porų Allison ir Saulius užėmė 16 vietą. Tai garantavo jiems vietą pasaulio čempionato finale.

„Labai geras jausmas. Atvažiavome į čempionatą geriausios savo formos. Tai emociškai labai svarbios varžybos. Viskas vyksta Japonijoje, šioje šalyje aš pirmą kartą, o Allison mama čia gimusi, todėl ji taip emocingai į viską reaguoja“, – atviravo Saulius.

„Mano sesė pirmą kartą matė mane čiuožiančią čempionate. Abi esame labai emocionalios, todėl ir pravirkome abi. Iš laimės“, – užkulisiuose šypsojosi čiuožėja.

Nulipusi nuo ledo ji šluostėsi ir ašaras, ir kraują – mergina prasipjovė pirštą, kaip ir Saulius rytinėje treniruotėje, bet tai tik menkniekis, įprastas susižeidimas šio sporto atstovams.

Teisę atlikti laisvąją programą Japonijoje gavo 20 geriausių šokių ant ledo porų.

Prancūzų rekordas

Nėra šiuo metu stipresnės šokių ant ledo poros pasaulyje nei prancūzai Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas. Milžinišką gerbėjų armiją turintis duetas Japonijoje sulaukė rekordinio įvertinimo – už trumpąją programą jie gavo 88,42 balus.

Antrąją vietą užima rusai Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas (83,94 tšk.), trečiąją – kita Rusijos pora Aleksandra Stepanova bei Ivanas Bukinas (83,10 tšk.).

Pasaulio vicečempionai amerikiečiai Madison Hubbell ir Zachary Donohue (83,09 tšk.) yra ketvirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius