Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos trijulė pasaulio orientavimosi slidėmis čempionate – 8-a

Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionatas Krasnojarske, Sibiro regione, baigėsi dinamiškomis estafetės varžybomis. Lietuvos trijulė – Andrejus Gerasimovas, Nerijus Šulčius ir Vitalijus Petrulis – iškovojo 8-ą vietą.
Pasaulio orientavimosi slidėmis čempionatas
Pasaulio orientavimosi slidėmis čempionatas / Organizatorių nuotr.

Kiekvienas komandos narys turėjo įveikti po 6,7 km atkarpą su 16 kontrolinių punktų. Varžybų eiga Lietuvos orientacininkams buvo itin dinamiška.

Pirmas startavęs A.Gerasimovas grįžo paskutinis, tačiau komandos lyderis N.Šulčys grįžo jau 10-oje pozicijoje.

Estafetę užbaigęs V.Petrulis dar prieš pat finišo tiesiąją spėjo apsilenkti šveicarą Thierry Jeanneret‘ą ir užfiksavo bendrą 1 val. 57 min. 23 sek. komandos rezultatą.

Prieš dvejus metus Norvegijoje vykusiose pirmenybėse Lietuvos vyrų komanda bendroje rikiuotėje taip pat parodė 8-ą laiką.

Dviguba pergale džiaugėsi Rusijos komandos. Tarp vyrų favoritais laikoma buvo rusų ekipa, kurią sudarė Andrejus Grigorievas, Kirillas Veselovas ir Andrejus Lamovas.

Jie pirmavo visų varžybų metu ir užfiksavo 1 val. 29 min. 13 sek. rezultatą.

Nuo jų daugiau nei minutę atsiliko Švedijos komanda (Martinas Hammarbergas, Ulrikas Nordbergas, Erikas Rostas). Suomiai suminiu rezultatu 1 val. 32 min. 21 sek. užėmė 3-ią vietą (Tero Linnainmaa, Jyri Uusitalo, Ville Petteri Saarela).

Moterų varžybose su pirma grupe startavusi Alena Trapeznikova jau grįžo su žymiu atotrūkiu nuo varžovių, o jos komandos narėms Polinai Frolovai ir Marijai Kečkinai pavyko išlaikyti poziciją.

Antros buvo suomės Mirka Suutari, Marjut Turunen ir Salla Koskela, bronzos medalius laimėjo čekių trijulė Petra Hancova, Kristyna Kolinova ir Hana Hancikova.

Tai jau ne pirmas kartas, kai orientavimosi sporto meistrai suvažiavo į tolimąjį Rusijos regioną. Į Krasnojarską XXII-osios pasaulio pirmenybės grįžo po 17-os metų pertraukos – tąkart 2000-aisiais dar neturėjome Lietuvos atstovų, o podiumo vietas skynė šeimininkai rusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius