-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lilija Vanagienė: jei Isabellai Tobias nebus suteikta Lietuvos pilietybė, Deividas Stagniūnas baigs sportinę karjerą

Sėkmingas pasirodymas Europos dailiojo čiuožimo čempionate įkvėpė amerikietę Isabella Tobias, Deivido Stagniūno partnerę, siekti Lietuvos pilietybės, rašo portalas Alfa.lt.
Laisvasis šokis
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį Didžiojoje Britanijoje pasibaigusiose pirmenybėse 20-metės amerikietės ir 26-erių lietuvio pora, kuri tarptautinėse varžybose atstovauja Lietuvai, užėmė devintąją vietą.

Vis dėlto, kad galėtų dalyvauti olimpinėse žaidynėse, abu sportininkai privalo būti tos pačios šalies piliečiai.

Kartą prezidentė Dalia Grybauskaitė olimpines D.Stagniūno viltis jau sudaužė – prieš keletą metų buvusiai D.Stagniūno partnerei Katherine‘ai Copely Lietuvos pilietybė išimties tvarka nebuvo

I.Tobias jau mokosi lietuvių kalbos ir istorijos, o prašymą jos ekscelencijai čiuožėja žada pateikti dar šiais metais. Tai patvirtino Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Paklausta, kokiais argumentais bandys įtikinti prezidentę, L.Vanagienė teigė, kad pagrindinis kriterijus yra rezultatai: poros progresas rodo, kad olimpiadoje čiuožėjai pretenduotų į medalius.

„Per tokį trumpą laiką jie sugebėjo būti įvertinti tarp geriausių Europos porų. Iki olimpinių žaidynių liko dar dveji metai, o Isabella su Deivydu jau demonstruoja puikią formą. Manau, kad po kelerių metų jau bus galima galvoti apie pjedestalą.“, – Alfa.lt sakė L.Vanagienė.

Pasak LČF prezidentės, kad išmoktų lietuvių kalbą, Isabella kartais ir su Deivydu pabando bendrauti lietuviškai. Vis dėlto amerikietei planuojama samdyti pedagogą.

Jei pilietybė amerikietei nebūtų suteikta, L.Vanagienės teigimu, D.Stagniūnas baigtų karjerą. "Tai jis pats man patvirtino po Europos čempionato", – sakė L.Vanagienė.

„Tokiu atveju nieko nepadarysi. Tai reikštų, kad Lietuvai nereikia talentingų sportininkų, o žiemos sportas ir vėl būtų pamirštas. Lietuva pati užkirstų kelią savo piliečiui. Isabellos tėvai duetui suteikia didžiulę paramą, o Lietuva tokios poros niekada negalėtų išlaikyti. Įkainoti pozicijų, kuriose dabar yra Isabella ir Deivydas, tiesiog neįmanoma“, – sakė L.Vanagienė.

Pasak L.Vanagienės, kitų šalių sportininkai šaiposi iš D.Stagniūno, kad šio gimtoji šalis juo beveik nesirūpina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius