Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lygių neatsiranda: Rusijos ledo fenomenui iš anksto kabinamas olimpinis auksas

Kauno „Žalgirio“ mūšis su „Chimki“, Ričardo Berankio sensacijos – pastarosiomis dienomis ne vieno Lietuvos sporto aistruolio žvilgsnis krypo į Maskvą. Rusijos sostinė sutiko ir dailiojo čiuožimo elitą. Ketverius metus lauktas olimpinis sezonas praskleidė uždangą. Rusai kelia galvas – jų šalies ledo žvaigždės, o ypač Jevgenija Medvedeva, naują sezoną pasitinka galingu čiuožimu.
Jevgenija Medvedeva
Jevgenija Medvedeva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip „Sostų karų“ gerbėjai su nekantrumu laukia naujo serialo sezono, taip jaučiasi ir tie, kurie domisi dailiuoju čiuožimu. Įvykiai ant ledo irgi pavirsta į intriguojantį čiuožimo serialą. Jo startas duotas Maskvoje – su Jevgenija Medvedeva, Yuzuru Hanyu ir kitomis žvaigždėmis.

Pirmasis „Didžiojo prizo“ etapas vadinamas oficialia sezono pradžia, nes į tarptautinę areną sugrįžta aukščiausio lygio kova. Be to, tai olimpiniai metai, todėl susidomėjimas dar didesnis, kaip ir augantis spaudimas tiems, iš kurių tikimasi geriausių pasirodymų.

Didžiausią smalsumą žadina naujos programos. Olimpiniame sezone ant ledo išgirsime visą paletę muzikos kūrinių – nuo Edo Sheerano ir „Coldplay“ iki Anos Kareninos ir kitų klasikos šedevrų. Favoritai nesikeičia – jie tapo dar stipresni ir ryškesni. Pirmasis ISU „Grand Prix“ etapas Maskvoje tapo tikru to įrodymu.

Nepralaimėjimų serija tęsiasi

Jei jau dabar reikėtų statyti pinigus, kam iš čiuožėjų atiteks auksas Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse Pietų Korėjoje, greičiausiai visą sumą pastatytum ant vieno žmogaus. Ir tai būtų rusė Jevgenija Medvedeva, nepralaiminti ledo diva. 17-metė Rusijos žvaigždė ir toliau dominuoja moterų čiuožime. Dominuoja taip, kaip dar niekas istorijoje.

VIDEO: Evgenia MEDVEDEVA Евгения Медведева SP - 2017 Rostelecom Cup

Daug kas svarstė, kas įvyks, kai ims keistis šios merginos kūnas – tai viena esminių priežasčių, lemiančių merginų rezultatus ant ledo. Kai Jevgenija, dar vadinama Ženia, dominavo pirmą sezoną, visi žavėjosi, kai ėmė dominuoti antrą sezoną, visi stebėjosi. Dabar jau trečias sezonas, kurį rusė pradeda dar viena užtikrinta pergale. Jai klijuojamos naujos etiketės, tokios kaip „ledo monstrė“, ir tai suprantama.

„Privalau būti labai pareiginga ir disciplinuota. Anksčiau galėjau valgyti, ką tik noriu, bet dabar sau to leisti nebegaliu. Po šeštos valandos vakaro nebevalgau arba labai atidžiai renkuosi, ką valgyti“, – atskleidžia dar paauglystėje čempionišką triumfą išgyvenusi J.Medvedeva. Kol kas ji padarė viską, kad brendimas nepakeistų jos čiuožimo.

Anos Kareninos vaidmenį pasirinkusi rusė iš paauglės tampa moterimi. Nuo 2015-ųjų nepralaiminti J.Medvedeva sustoti nežada.

„Nepagerinau savo pasaulio rekordo, tai reiškia, kad dar yra, ką patobulinti ir kur pasitempti. Sezono pradžia man tikrai sėkminga, bet viskas dar priešakyje“, – po pergalės Maskvoje kalbėjo dukart pasaulio ir dukart Europos čempionė.

Už trumpąją programą J.Medvedeva surinko 80,75 taško. Tai tik 0,1 taško mažiau už jai pačiai priklausantį pasaulio rekordą. Užtikrintai rusė triumfavo ir laisvojoje programoje – tiesa, po labai ilgos pertraukos žiūrovai išvydo J.Medvedevos kritimą ant ledo. Tuo Rusijos čiuožėja ir stebino labiausiai – šaltų nervų ir geležinės psichologijos mergina klysta labai retai.

VIDEO: B.ESP. Evgenia MEDVEDEVA Евгения Медведева FS - 2017 Rostelecom Cup

Antrąją vietą Maskvoje iškovojo legendinė Italijos čiuožėja Carolina Kostner. Trečioji vieta atiteko japonei Wakabai Higusci.

J.Medvedevos pasaulio rekordai:

  • Trumpoji programa: 80,85 (2017-ųjų Pasaulio „Komandinė taurė“)
  • Laisvoji programa: 154,50 (2017-ųjų Pasaulio čempionatas)
  • Bendras rezultatas: 233,41 (2017-ųjų World Championships)
VIDEO: B.ESP(HD). Yuzuru HANYU 羽生結弦 FS - 2017 Rostelecom Cup

Japonas tik antras

Minia japonų atvyko į Maskvą palaikyti didžiausios šalies žvaigždės Yuzuru Hanyu. Dėl šio čiuožėjo iš proto kraustosi milijonai dailiojo čiuožimo gerbėjų. Olimpinis ir pasaulio čempionas priėmė netikėtą sprendimą. Naujų programų jis nekūrė, o pasirinko patobulinti dviejų sezonų senumo trumpąją ir laisvąją programas – tas, kurios atnešė jam didžiausią šlovę ir didžiausias pergales.

Bet Maskvoje Y.Hanyu nelaimėjo. Jis užėmė antrą vietą. Dar nebuvo tokio sezono, kad Y.Hanyu triumfuotų pirmajame savo „Didžiojo prizo“ etape. Rusijoje Japonijos ledo genijus irgi klupo.

VIDEO: B.ESP(HD). Nathan CHEN SP - 2017 Rostelecom Cup

Pirmąją vietą vyrų varžybose iškovojo keturgubų šuolių karaliumi tituluojamas Nathanas Chenas. Šis amerikietis kaip viesulas įsiveržė į dailųjį čiuožimą. Jam dar tik aštuoniolika, bet šis azijietiškų šaknų turintis vaikinas jau pradeda skinti prestižinius trofėjus. Didžiausias amerikiečio koziris – neįtikėtina technika. Daugelis ekspertų pastebėjo, kad šį sezoną N.Chenas pradeda dar labiau sustiprėjęs.

Prizininkų trejeras „Grand Prix“ etape Maskvoje

  • 1. Nathanas Chenas (JAV) 293.79
  • 2. Yuzuru Hanyu (Japonija) 290.77
  • 3. Mikhailas Kolyada (Rusija) 271.06

Porų varžybose visą pjedestalą okupavo Rusijos poros. Auksą iškovojęs Jevgenijos Tarasovos ir Vladimiro Morozovo duetas tikrai bus vienas pagrindinių favoritų triumfuoti olimpinėse žaidynėse.

VIDEO: RTC 2017 Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI FD

Šokiuose ant ledo triumfavo amerikiečiai, sesers ir brolio pora Maia Shibutani ir Alexas Shibutani.

Rusija šį sezoną dar organizuos Europos dailiojo čiuožimo čempionatą. Varžybos Maskvoje bus paskutinis egzaminas geriausiems Senojo žemyno čiuožėjams prieš olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius