-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Matė tik žiūrovai ledo arenoje – skausmingas incidentas sukrėtė Europos čempionus

Netikėtas prancūzės ir italo susidūrimas per apšilimą griauna Europos čempionų viltis laimėti auksą. Viso dailiojo čiuožimo pasaulio numylėtinė Prancūzijos pora Vanessa James ir Morganas Cipres nublokšta toli nuo lyderių. Saitamos ledo arenoje incidentą savo akimis matė tūkstančiai žmonių, bet televizijos kameros to neužfiksavo. Sportininkai nesusižeidė, bet favoritus iš Prancūzijos incidentas sukrėtė – trumpąją programą lydėjo ne viena klaida.
Vanessa James ir Morganas Cipres
Vanessa James ir Morganas Cipres / „Scanpix“ nuotr.

Likus akimirkai iki V.James ir Italijos čiuožėjo susidūrimo per apšilimą, šimtai sirgalių sušuko. Sportininkai nematė vienas kito, o nugara atsitrenkusi į italą, tamsiaodė prancūzė krito. Arena nuščiuvo.

Susidūrimas nebuvo stiprus ir abu čiuožėjai galėjo tęsti pasiruošimą trumpajai programai. V.James dar kurį laiką čiuožė susiėmusi už alkūnės ir buvo galima tik spėlioti, kaip tai paveiks prancūzę. Akivaizdu, kad netikėtas griuvimas ją paveikė.

V.James ir M.Cipres į Japoniją atvyko su milžiniškais lūkesčiais. Po triumfo Europos čempionate prancūzai buvo laikomi vienais pagrindinių favoritų iškovoti titulą. Trumpojoje programoje aukso nelaimėsi, bet prarasti galima daug – taip ir nutiko Senojo žemyno čempionams.

Trumpoji programa jiems susiklostė labai nesėkmingai. Vanessa krito, jos partneris neišpildė ir dar vieno elemento, o tai nubloškė duetą į septintąją vietą.

„Scanpix“ nuotr./Vanessa James ir Morganas Cipres
„Scanpix“ nuotr./Vanessa James ir Morganas Cipres

„Aš nemačiau Matteo, o Matteo nematė manęs. Po susidūrimo, kurį laiką jaučiausi tikrai prastai – tarsi apsvaigusi. Stengiausi sutelkti visas jėgas, bet panašu, jog to padaryti nepavyko“ – apgailestavo Vanessa.

Ji pasakojo, kad žmonės matę tą susidūrimą, patvirtino, kad italas Matteo Guarise stengėsi ją apsaugoti nuo skaudesnių pasekmių, nes pirmasis sureagavo toje situacijoje ir kiek įmanydamas sušvelnino prancūzės kritimą.

„Nemačiau to incidento, bet reikia pripažinti – tai buvo ne mūsų diena. Sezonas buvo ilgas, o šiandien mes atrodėme tikrai prastai“ – neslėpė M.Cipres.

Poros treneris Johnas Zimmermanas neabejoja, kad incidentas apšilimo metu paveikė jo auklėtinę. Vanessa nesusižeidė, tačiau čiuožėją netikėtas susidūrimas su Italijos sportininku išmušė iš vėžių.

„Nemanau, kad bus įmanoma pavyti Rusijos ir Kinijos poras. To nebus“, – nusivylimo užkulisiuose neslėpė Prancūzijos dueto treneris.

Prancūzai šį sezoną laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo. Jie tapo ne tik Europos, bet ir „Didžiojo prizo“ finalo nugalėtojais.

Pirmauja rusai

Po trumposios programos į lyderių gretas išsiveržė tituluota Rusijos pora Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas. Jie pasiekė geriausią sezono asmeninį rezultatą – 81,21 balo. „Siekėme maksimumo ir tą padarėme. Tai buvo geriausias mūsų startas šį sezoną“, – džiaugėsi rusai.

Antrą vietą po trumpojo šokio Japonijoje užima kinai Wenjing Sui ir Congas Hanas (79,24). Trečia irgi Kinijos pora Cheng Peng ir Yangas Jinas (75,51).

Nors buvo skelbta, kad visi bilietai į porų trumposios programos varžybos išparduoti, arenoje buvo nemažai tuščių vietų. Japonijoje porų čiuožimas nesukelia tokio ažiotažo kaip vienetų pasirodymai, kur šalis turi daugybę ryškiausių pasaulio ledo žvaigždžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius