Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Meksikietis nori atstovauti Lietuvos ledo ritulio rinktinei

Trečiadienį Lietuvos ledo ritulio pirmenybių rungtynėse Vilniuje tarp šeimininkų „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“ komandos debiutuos meksikietis Arunas Bermejo.
Arunas Bermejo
Arunas Bermejo / hockey punks nuotr.

„Hockey Punks“ komandoje jau ir anksčiau žaidė legionieriai iš tolimų šaliai kraštų. Prieš porą sezonų sėkmingai rungtyniavo japonas Naoki Kaneko. Šį kartą matysime legionierių iš ne ledo ritulio šalies – Meksikos rinktinė šiuo metu tarptautinės ledo ritulio federacijos IIHF reitinge yra 35-oje pozicijoje, Lietuva – 25-oje.

A.Bermejo, kuris jau yra rungtyniavęs Meksikos rinktinėje turi ir lietuviško kraujo – jo mama lietuvė.

„Labai džiaugiuosi šia galimybe rungtyniauti Lietuvoje ir būti „Hockey Punks“ komandos dalimi. Mano tikslai tokie kaip visuomet – noriu būti komandos lyderis ir iškovoti čempiono titulą“, – apie savo debiutą pasakoja žaidėjas.

A.Bermejo svarsto galimybę pasikeisti ledo ritulio pilietybę ir po 4 sezonų mėginti atstovauti Lietuvai.

„Laukėme jo debiuto jau nuo sezono pradžios. Deja, priešsezoninėse rungtynėse Arunas gavo traumą. Tris paskutinius sezonus žaidėjas gana sėkmingai rungtyniavo JAV, todėl ledo ritulio mėgėjų tegu neklaidina sportininko pilietybė. Manau, kad jeigu bus sveikas jis turi galimybių būti vienu geriausių mūsų komandoje“, – žaidėjo būsimą pasirodymą įvertino „Hockey Punks“ klubo vadovas ir vienas iš šalies rinktinės trenerių Šarūnas Kuliešius.

„Hockey Punks“ komanda vienintelė šių pirmenybių čempionate sugebėjo įveikti praėjusio sezono čempionę Elektrėnų „Energiją“, tačiau su kitomis komandomis rungtyniauja banguotai. Šiandienos varžovams iš Kauno šį sezoną pralaimėta išvykoje, bet namuose iškovota pergalė po pratęsimo. Ant ledo susirems penki Lietuvos nacionalinės rinktinės tarptautiniame turnyre „Baltic Cup“ savaitgalį rungtyniavę žaidėjai – trys „pankų“ atstovai vartininkas Simas Baltrūnas, gynėjas Valdas Pikčius ir puolėjas Edgaras Rybakovas, bei du „Kaunas Hockey“ puolėjai Dovydas Streckis ir Vytautas Jagelavičius.

„Pankų“ vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras kaip visuomet nusiteikęs karingai: „Kaunas motyvuota, gerai pasiruošusi fiziškai komanda su kuria labai sunku žaisti jų aikštelėje. Šįkart žaisime namuose – mes tikrai jiems nenusiteikę leisti čiuožinėti su ledų porcija rankoje po mūsų aikštę!“.

Rungtynių Vilniaus „Pramogų arenoje“ pradžia – 20 val. 15 min. Organizatoriai pataria atvykti šiek tiek anksčiau, nes susidaro eilės prie kasos. Bilietus taip pat galima įsigyti ir internetu „Paysera“ bilietų sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius