Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MHL: „Baltica“ ledo ritulininkai išplėšė pergalę prieš Rusijos klubą

Vilniaus ledo ritulio komanda „Baltica“ ketvirtadienį namuose iškovojo sunkią pergalę jaunimo lygoje (MHL) prieš „Dizelist“ rezultatu 4:2 (0:1, 3:1, 1:0).
„Baltica“ gerbėjai
„Baltica“ gerbėjai / hcbaltica.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Įvarčius Lietuvos komandai pelnė Robertas Mikesas (21 ir 35 min.), Borisas Reijžekas (24 min.) ir Miroslavas Božikas (43 min. iš baudinio).

Komandos stratego Dmitrijaus Medvedevo teigimu, pirmojo kėlinio eiga vertė rimtai sunerimti, tačiau įvykęs lūžis antrajame – nulėmė pergalę.  

„Nesėkmingą rungtynių pradžią įtakojo tai, kad po trijų iš eilės pergalių komandai pritrūko nusiteikimo rimtai kovai. Tai šiek tiek mus atpalaidavo. Per pertrauką turėjome labai rimtą pokalbį, kuris, sprendžiant iš tolesnės rungtynių eigos, padėjo. Persilaužimas įvyko jau antrojo kėlinio pradžioje, kai pavyko įmušti du įvarčius“, – sakė D. Medvedevas, rašoma pranešime spaudai.

Pirmajame kėlinyje komandos nuolat keitėsi atakomis. Nors žaidimas dažniau vyko varžovų zonoje, tačiau „Baltica“ kombinacijoms trūko darnumo. Porą kartų svečius nuo įvarčių gelbėjo vartininkas Jegoras Černyševas, o dar du kartus – mūsiškiai nepataikė į vartus iš puikių padėčių. Pirmojo kėlinio baigtis buvo nulemta 7-ąją minutę, kai „Dizelist“ gynėjas Valerijus Suchoverhovas pasiuntė ritulį į vartus bemaž nuo mėlynosios linijos.

Mums sekėsi ne viskas, bet džiaugiuosi, kad vaikinai parodė savo charakterį ir perlaužė rungtynių eigą, – sakė D.Medvedevas.

„Žaidėme su techniška ir greita komanda. Šiandien mums sekėsi ne viskas, bet džiaugiuosi, kad vaikinai parodė savo charakterį ir perlaužė rungtynių eigą“, – pažymėjo D. Medvedevas.

Per pirmąją pertrauką „Baltica“ ritulininkai drabužinėje užtruko kur kas ilgiau nei varžovai, tad jau nuo pat pirmųjų antrojo kėlinio minučių mūsiškiai pradėjo „Dizelist“ vartų šturmą. Nepraėjus nei minutei po pertraukos, po traumos pasveikęs Robertas Mikesas išlygino rezultatą ir „Baltica“ atakos bangų nenuslopino net tai, kad dažnai teko žaisti mažumoje. 24min., kai mūsiškiai žaidė keturiese prieš penkis varžovus, Borisas Rejžekas išvedė komandą į priekį – 2:1.

Kėlinio viduryje rezultatą galėjo padidinti komandos kapitonas Vadimas Chvlosesas. Jis jau buvo ant ledo paguldęs vartininką, bet ritulio į vartus pasiųsti jam nepavyko. 32min. svečiai iš Rusijos atstatė pusiausvyrą, kai iš aikštelės buvo pašalintas „Baltica“ ritulininkas B. Rejžekas. Šventė „Dizelist“ stovykloje neužsibuvo: 35min. R. Mikesas pasižymėjo antrą kartą, „Balticai“ turint kiekybinę persvarą. Legionierius iš Slovakijos ritulį nuo mėlynosios linijos metė gana nestipriai, bet žaidėjų užstotas vartininkas nebespėjo sureaguoti į metimą ir „Baltica“ pasiekę persvarą 3:2.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos klubas ir toliau dominavo aikštelėje. 43min. Miroslavas Božikas iššoko vienas prieš vartininką, bet jo ataką varžovų gynėjas nutraukė neleistinu būdu. Už tai į „Dizelist“ vartus buvo skirtas baudinys (bulitas). Nors varžovai pakeitė vartininkus, tačiau tai jų neišgelbėjo: suklaidinęs vartininką, M. Božikas pataikė baudinį. Lietuvos komanda savo iniciatyvos jau neišleido iki pat rungtynių pabaigos.

Komentuodamas rungtynes, varžovų treneris Sergejus Jerhovas paantrino „Baltica“ strategui teigdamas, kad jų žaidimą sugadino antrasis kėlinys.

„Mums labai pritrūko ir kelių patyrusių ritulininkų, kurie į Lietuvą negalėjo atvažiuoti dėl problemų su vizomis. Be to, įtakos turėjo ir tai, kad „Baltica“ komandoje yra daugiau vyresnių žaidėjų“, – sakė jis.

Šios dienos varžybose „Baltica“ palaikė gausus žiūrovų ir itin aktyvus fanų būrys. Jie areną papuošė milžiniškais plakatais ir vėliavomis. Be to, „Baltica“ gretas papildė ir komandos palaikymo šokėjos, „užvedusios“ žiūrovus dar aktyviau sirgti už komandą.

„Balticos“ laukia dar du susitikimai su „Dizelist“ namuose: šeštadienį ir sekmadienį 17val. Vilniaus Pramogų arenoje. Tai bus paskutinės HC „Baltica“ varžybos namuose šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius