Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebūtą įvartį į „Balticos“ vartus įskaitęs MHL teisėjas sulaukė griežtos bausmės

Nebūtą įvartį į „Balticos“ klubo vartus Jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL) įskaitęs teisėjas D.Romanovas sulaukė griežtos bausmės – diskvalifikacijos iki pat sezono galo. Tokį sprendimą priėmė speciali MHL komisija, išnagrinėjusi „Balticos“ klubo atstovų apeliaciją.
„Balticos“ vyriausias treneris Dmitrijus Medvedevas (dešinėje).
„Balticos“ vyriausias treneris Dmitrijus Medvedevas (dešinėje) / hcbaltica.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Incidentas nutiko spalio 23 dieną, „Balticos“ rungtynėse svečiuose su OGI ekipa. Nors „Baltica“ tas rungtynes po baudinių serijos laimėjo 3:2, į Lietuvos klubo vartus buvo įskaitytas vienas nebūtas įvartis.

„Pažiūrėjęs teisėjui pasirodžiusio ginčytino epizodo kartojimą pamačiau, kad jis įskaitė visiškai nepelnytą varžovų įvartį. Aiškiai matėsi, kad ritulys praskriejo šalia mūsų vartų ir tik rikošetu atsimušęs nuo borto lietė vartų tinklelį, tačiau, teisėjo nuomone, vartų tinklelis buvo praplyšęs“, – sakė „Balticos“ vyriausias treneris Dmitrijus Medvedevas, pridūręs, kad pirmą kartą per visą savo karjerą susidūrė su tokiu neobjektyviu teisėjo sprendimu.

Įvartį įskaitė varžybų vyr. teisėjas D.Romanovas, kuris nusprendė, kad tinklelyje buvo skylė, todėl neva po įvarčio ritulys ir atsidūrė už vartų. Komisijai išanalizavus situaciją, paaiškėjo, kad į tinklelį buvo pataikyta, tačiau iš kitos pusės, tad jokio įvarčio nebuvo.

Anot „Balticos“ prezidento Benedikto Vanago, toks MHL sprendimas yra rimtas įrodymas, kad komanda-naujokė lygoje traktuotina visateise jos nare.

„Labai vertinu ryžtingą MHL žingsnį ginant mūsų teises. Tikiu, kad šis precedentas leis toliau mums žaisti žaidimą kaip ir dera, tik ant ledo, bet ne tarp teisėjų“, – sprendimą įvertino B.Vanagas.

Artimiausios HC „Baltica“ varžybos vyks lapkričio 2, 4 ir 5 dienomis su Klino „Klin“ bei lapkričio 10, 12 13 dienomis su Penzos „Dizelist“. Rungtynės vyks namuose, Vilniaus Pramogų arenoje. Tai bus paskutinės HC „Baltica“ varžybos namuose šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius