Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NHL atšaukė ir „Žiemos klasika“ vadintas rungtynes

Dar praėjusią savaitę Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) vadovybė atšaukusi visas lapkričio mėnesio rungtynes, penktadienį dėl lokauto atšaukė ir par naujuosius turėjusias vykti bei „Žiemos klasika“ pavadintas rungtynes.
Jarretas Stollas ir Stephenas Gionta
Jarretas Stollas ir Stephenas Gionta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės tarp Detroito „Red Wings“ ir Toronto „Maple Leafs“ klubų per naujuosius metus turėjo vykti Mičigano universiteto atviroje arenoje ir šias rungtynes planavo pamatyti apie 114 tūkst. žiūrovų. Oficialiai pareiškusi, kad atšaukianti šias rungtynes NHL vadovybė pasiūlė žmonėms įsigytus bilietus išsaugoti panašiems renginiams kitais metais.

Kaip praneša oficiali NHL svetainė internete „Žiemos klasika“ atšaukta dėl nepasirašytos kolektyvinės sutarties tarp NHL ir žaidėjų profsąjungos. Organizuojant specialų festivalį Detroite, kurio pagrindiniu renginiu turėjo tapti NHL rungtynės, buvo planuojama paruošti parką, talpinantį iki 400 tūkst. svečių, todėl jau turėjo prasidėto objektų statyba. Tad net jei lokautas ir pasibaigtų artimiausiu metu, organizatoriai nespės pasirengti tokiam grandioziniam renginiui.

Lokautas NHL prasidėjo rugsėjo 16 dieną, kai baigėsi galiojanti sutartis tarp lygos ir žaidėjų profsąjungos. Galiojant pastarajai sutarčiai NHL ir žaidėjų pajamos, kartu sudėjus, išaugo nuo 2,1 iki 3,3 mln. JAV dolerių. Šiuo metu NHL ir jos vadovai spaudžia žaidėjų profsąjungą sumažinti pelno dalį bei sumažinti ledo ritulininkų atlyginimo dalį.

Dėl ketvirtą kartą per pastaruosius dvidešimt metų prasidėjusio lokauto NHL vadovybė pradžioje atšaukė visas priešsezonines rungtynes, vėliau sezono pradžią spalio mėnesį, o praėjusią savaitę ir visas lapkričio mėnesio rungtynes.

NHL vadovybė ir žaidėjų profsąjunga derybų pradžioje sutarė dėl dopingo kontrolės bei žaidėjų saugumo klausimų, tačiau nebuvo paliesti svarbiausi ekonominiai klausimai. Tiesa vėliau derybos įstrigo ir apie jų pabaigą kol kas niekas nekalba.

Paskutinį kartą lokautas NHL buvo paskelbtas 2004-2005 metų sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius