Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NHL lyga ketvirtą kartą istorijoje skelbia lokautą

Šiaurės Amerikos nacionalinę ledo ritulio lygą (NHL) sukaustė lokautas. Rugsėjo 15-ą dieną baigėsi žaidėjų bei klubų savininkų kolektyvinė sutartis, todėl lyga buvo priversta skelbti lokautą.
Dainius Zubrus ir Derekas Stepanas
Dainius Zubrus ir Derekas Stepanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso tai jau ketvirtas kartas nuo 1992 metų, kuomet lyga sustabdo savo veiklą. Didžiausias smūgis NHL sirgaliams buvo 2004-2005 metų sezone, kai neivyko nei vienos NHL lygos varžybos.

Pagrindinė lokauto priežastis – 3,3 milijardo dolerių, kurių nesugeba pasidalyti priešiškos pusės. Komandų savininkai nori sumažinti pajamų dalį ledo ritulininkams, o žaidėjų asociacija nori garantijų, kad žaidėjai gaus nemažiau nei 1,8 milijardo JAV dolerių per sezoną.

Mažai tikėtina, kad treniruočių stovykla, kaip buvo numatyta, prasidės kitą savaitę. Reguliarusis sezonas, kuris turėjo startuoti spalio 11 dieną, taip pat atsidūrė pavojuje.

Žaidėjai pademonstravo savo solidarumą, kai daugiau nei 300 ledo ritulininkų susirinko Manhetene šalia viešbučio, kuriame vyko žaidėjų asociacijos prezidento Donaldo Fehro ir likusio komiteto susitikimas. 

Lygos žvaigždė Sidney Crosby atstovavo žaidėjus ir sakė, kad „mes norime parodyti, kad galima derėtis, bet reikia, kad abi pusės to norėtų. Atrodo, kad jie tam nepasiruošę.“

„Mes pasišnekėjome bei supratome, kad nėra reikalo pradėti derybas, nes nei viena pusė neketina užleisti savo pozicijų“, – sakė NHL komisaro pavaduotojas Bilas Daly. „Esu įsitikinęs, kad ir toliau rengsime susitikimus, tačiau labai gaila, kad patekome į tokią situaciją“.

Įvykus NHL lokautui daugelis geriausių žaidėjų ketina persikelti į Rusijos KHL lygą. Tačiau, kaip skelbėme ankščiau, KHL lygos ekipoje galės rungtyniauti tik trys NHL žaidėjai, kurie turės atitikti aukščiausius reikalavimus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius