-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrūko „Energijos“ ledo ritulininkų pergalių serija Latvijos čempionate

Penkių iš eilės Elektrėnų „Energijos-Orakulo“ pergalių serija nutrūko Daugpilyje. Sekmadienį (vasario 13) vietos „Latgalė“ atsirevanšavo „Energijai“ už pralaimėjimą Vilniuje. Tada rungtynės baigėsi rezultatu 3:0 Elektrėnų komandos naudai. Šį kartą pergalę užtikrintai šventė Latvijos komanda rezultatu 7:3 (3:1; 3:1; 1:1).
„Energijos-Orakulo“ ledo ritulininkai išsaugojo savo vartus „sausus“.
„Energijos-Orakulo“ ledo ritulininkai išsaugojo savo vartus „sausus“. / „Energijos-Orakulo“ klubo nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Po rungtynių „Latgalės“ komandos treneris Jurijus Agureikinas sakė, kad su „Energija“ visada sunku kovoti. „Šiose rungtynėse „Energijos“ žaidėjai buvo ypač motyvuoti ir nepaisant to, kad jų buvo daug mažiau, vis tiek reikėjo kovoti iš visų jėgų. Rezultatas neatspindi tos kovos, kurią turėjome kovoti kiekvieną sekundę,“ – teigė treneris.

„Latgalė“, surinkusi keturis penketus, per apšilimą atrodė užtikrinta ir užsivedusi. Tuo tarpu į Daugpilį „Energija“ atvyko ne pačios galingiausios sudėties. Komandai negalėjo padėti rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas Andrejus Židkovas ir prieš rungtynes traumą gavęs Aivaras Bendžius.

Rungtynių eiga

Latviai puikiai pradeda rungtynes. Tiek puolime, tiek gynyboje lenkia lietuvius, tačiau drąsiai žaidžiantis ir pavojingose situacijose palikti vartų palikti nebijantis Arūnas Aleinikovas rungtynių pradžioje puikiai susitvarko su „Latgalės“ atakomis.

Prasidėjus ketvirtajai rungtynių minutei „Latgalės“ vartams pagrasina Dalius Vaiciukevičius, tačiau jo ataką užgesina trys „Latgales“ ginėjai. Netrukus (03:13) Rolandas Aliukonis, po rezultatyvaus Šarūno Kuliešiaus perdavimo, apsuptas keturių priešininkų, pelno pirmąjį rungtynių įvartį.

Deja, „Energija“ džiaugiasi neilgai. Per ateinančias tris minutes trys varžovų rituliai skrieja į lietuvių vartus (03:53; 05:02; 06:45). Visus tris kartus Latviai masyviu puolimu užspaudžia „Energijos“ žaidėjus prie vartų ir po kelių bandymų nuginkluoja A. Aleinikovą.

Per likusį kėlinio laiką įvarčių nepelno nei viena komanda, tačiau žaidimas buvo labai įtemptas. A. Aleinikovui tenka atremti įspūdingus latvių smūgius, keletą pavojingų atakų surengia A.Korneičiukas, A. Bosas ir D. Vaiciukevičius. Latviai nešvariai sužaidžia porą epizodų, o teisėjo švilpukui tylint lietuvių kantrybė plyšta – pasipila kumščiai ir Karolis Kubilius, bei vienas „Latgalės“ žaidėjas atsiduria ant baudos minučių suoliuko.

Antrojo kėlinio pradžia nieko gero Elektrėnų komandai nežada. Dažnais ir ilgais perdavimais ištampytoje lietuvių gynyboje atsiveria skylė ir latviai ją išnaudoja. Rezultatas tampa 4:1 penkiasdešimt pirmąją anto kėlinio sekundę sekundę (20:51).

„Energija“ nenuleidžia rankų ir toliau puola. Apgula varžovų vartus, tačiau nei Š. Kuliešiui, nei P. Nausėdai, nei D. Vaiciukevičiui taip ir nepavyksta pelnyti įvarčio.

Žaidimas vis dar nervingas. Ant abiejų komandų baudų suoliukų žaidėjai keičia vienas kitą. „Latgalės“ žaidėjai lieka trise/ Puikiai sužaidę P. Nausėda ir A. Korneičiukas atlieka po rezultatyvų perdavimą R. Aliukoniui ir šis trisdešimt antrąją rungtynių minutę (31:28)  pelno antrąjį savo įvartį.

„Energija“ neišlaiko lengvai panaikinamo dviejų įvarčių skirtumo. Po penkių minučių (36:39) latviai pelno penktąjį įvartį, o šeštasis skrieja į lietuvių vartus iki kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei minutei (39:06). „Energijos“ padėtis komplikuojasi, tuo tarpu sausakimšai susirinkę „Latgalės“ sirgaliai šėlsta.

Prieš lemiamą kėlinį „Energijos“ žaidėjai neskuba sugrįžti iš rūbinės. Kėlinį komanda pradeda susikaupusi ir užtikrinta gynyba duoda vaisių – Š. Kuliešius, po to P. Verenis pradeda pavojingas kontratakas ir jau antrąją kėlinio minutę (41:46) P. Verenis įsirašo sau vieną įvartį.

Ne per gausiausiai susirinkusi „Energija“ neišlaiko tempo iki pabaigos. Mantui Marcinkevičiui gavus keturias baudos minutes, „Energija“ priversta žaisti prie savo vartų. Paskutinįjį įvartį, septintąjį įvartį į savo vartus komanda praleidžia aštuonioliktąją kėlinio minutę (57:27). Visą kėlinį puikiai vartus gynęs Nerijus Daukševičius neapsaugoja nuo įspūdingo, rikošetavusio ritulio.

Kėlinio pabaigoje lietuviai dar surengia pavojingą ataką, tačiau iki įvarčio pritrūksta šiek tiek sėkmės ir laiko.

Tikslas – pakilti į penktą vietą

Vyriausias komandos treneris Rimantas Sidaravičius negalėjo įvardinti vienos pralaimėjimo priežasties.

„Atvažiavome skylėtais penketais, bet pralaimėjome ne dėl to. Žaidėjai neparodė visko ką gali, kai kur patingėjo, be tai taip pat nebuvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Taip pat tikėjomės daugiau iš P. Verenio ir A. Boso. Nesėkmingas vartininko žaidimas taip pat daug prisidėjo prie pralaimėjimo, bet jį galutinai nulėmė visi šie dalykai susidėję į krūvą,“ – mintimis dalijosi treneris.

Tai buvo paskutinis šių dviejų komandų susitikimas reguliariajame sezone. Jei komandos nepakeis savo pozicijų turnyrinėje lentelėje – susitiks jau pirmajame atkintamųjų varžybų etape.

„Dabar pagrindinis mūsų uždavinys – aplenkti „SMScredit.lv“ ekipą, kad netektų dar kartą susidurti su „Latgale“ Daugpilyje labai sunku kovoti su šia komanda.“ – apie tolesnius komandos planus kalbėjo R. Sidaravičius.

Atvirasis Latvijos ledo ritulio čempionatas
Vieta Klubas Rngt. Perg. Perg. po prat. Pral. Pral. po prat. Įv. sant. Taškai
1. „Ozolnieki-Monarch“ 28 24 2 2 0 192:69 76
2. Liepojos „Metalurgs-2“ 29 20 0 7 2 152:67 62
3. Daugpilio „Latgalė“ 29 19 1 7 2 145:67 61
4. „SMScredit.lv“ 29 16 2 10 1 162:109 53
5. Jelgavos „Žiemgala/LJSS“ 30 14 2 12 2 97:122 48
6. Elektrėnų „Energija–Orakulas“ 28 10 2 13 3 98:108 37
7. Rygos „Prizma“ 28 6 2 19 1 84:144 23
8. „Ogre“ 29 4 1 24 0 67:174 14
9. Rygos „LSPA“ 28 3 1 22 2 66:203 13

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius