Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: žiemos olimpiada – tai norvegų žaidynės. Kokia jų paslaptis?

Vos 5,4 milijono gyventojų turinti Norvegija vėl triumfavo prieš visą pasaulį. Pagerinę aukso medalių rekordą, norvegai Pekino žiemos olimpiadoje pranoko artimiausią savo varžovę, net 16 kartų daugiau gyventojų turinčią Vokietiją.
Biatlonininkas Johannesas Thingnesas Boe Pekine laimėjo 5 medalius.
Biatlonininkas Johannesas Thingnesas Boe Pekine laimėjo 5 medalius. / „Scanpix“ nuotr.

Norvegų sąskaitoje – 16 auksinių apdovanojimų. Vokiečių – 12.

37 medalius iš viso laimėjusiems norvegams šiek tiek pritrūko iki jų pačių rekordo – 39 apdovanojimai 2018-aisiais Pjongčange, bet už jų nugarų saugiai liko ir rusai (32 medaliai, 143 mln. gyventojų), ir minėti vokiečiai (27 medaliai, 83 mln. gyventojų).

Daugiau nei trečdalį savo medalių – 14 – norvegai susirinko biatlono varžybose, kuriose dominuoja ne vienerius metus, tačiau apdovanojimų pelnė ir kitose rungtyse – šuoliuose su slidėmis, šiaurės dvikovėje, greitajame čiuožime, slidinėjime ir akrobatiniame slidinėjime.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./4 aukso ir 1 bronzos medalį iškovojęs biatlonininkas Johannesas Thingnesas Boe bučiavo slides po finišo.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./4 aukso ir 1 bronzos medalį iškovojęs biatlonininkas Johannesas Thingnesas Boe bučiavo slides po finišo.

„Mes turi stiprią komandą, – teigė olimpinis kalnų slidinėjimo čempionas Kjetilas Jansrudas. – Mes visada turime.“

Daugiau nei stiprią. Norvegijos sėkmė tapo žiemos sporto švyturiu kitoms šalis. Amerikiečių slidininkai – ir kalnų, ir lygumų – treniruojasi kartu su norvegais tuose pačiuose kalnuose bei ledynuose. 150 talentingiausių slidininkų kasmet keliauja į stovyklą, mokytis technikos ir treniruotis kartu su geriausiais šio sporto specialistais.

Norvegai bendradarbiauja ir su britais – tobulina bei dalinasi slidžių vaško paslaptimis šiaurės dvikovės rungtyje.

Per paskutinius ketverius metus ne tik šios, bet ir daugiau šalių siuntė savo sporto lyderius į Norvegiją – mokytis pergalingų darbo metodų, kuriais, kaip perskaitysite vėliau, norvegai nuoširdžiai dalinasi.

Hiroko Masuike/„The New York Times“ nuotr./Norvegijos šuolininkė su slidėmis Silje Opseth
Hiroko Masuike/„The New York Times“ nuotr./Norvegijos šuolininkė su slidėmis Silje Opseth

„Po to, kai pamačiau, ką jie pasiekė Pjongčange, pasakiau savo komandai, kad mes keliausime į Norvegiją ir išsiaiškinsime, kas po velnių ten vyksta ir ką jie ten daro“, – neslėpė amerikiečių slidinėjimo galva Luke‘as Bodensteineris, JAV slidinėjimo ir snieglenčių sporto asociacijos sporto direktorius.

Taigi tą pavasarį, prieš ketverius metus, L.Bodensteineris ir kiti JAV sporto vadovai iškeliavo aplankyti savo konkurentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius