Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Oponentų puolimą sustabdę „Hockey Punks“ žengė dar vieną žingsnį link finalo

Lietuvos ledo ritulio čempionate sekmadienį sužaistos trečiosios pusfinalio serijos rungtynės tarp Vilniaus „Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Energijos – Geležinio Vilko“.
„Hockey Punks“ – „Energija-GV“
„Hockey Punks“ – „Energija-GV“ / Igno Jakučio nuotr.

Vilniuje vykusiose rungtynėse antrą kartą savo pranašumą pademonstravo šeimininkai įveikę varžovus 3:0. Po šių rungtynių serijoje iki trijų pergalių sostinės klubas pirmauja 2:1, tad norėdama patekti į finalą „Energija – Geležinis Vilkas“ nebeturi galimybių klysti.

Pirmojo kėlinio metu nepaisant to, jog abi komandos turėjo po dvi progas kiekybiniam pranašumui, įvarčių pelnyta nebuvo. Situacija keitėsi po pirmosios pertraukos: gavę dar vieną progą daugumai, „Hockey Punks“ šį kartą tokios situacijos neišbarstė. Aivaras Bendžius iš arti nukreipė ritulį į Maksimo Ponomarenko ginamus vartus (22:11, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Ilja Želtakovas).

Daugumoje „pankai“ pelnė ir antrąjį savo įvartį. Jaunius Jasinevičius paleido ritulį nuo mėlynosios linijos, o jo skriejimo kryptį pakeitęs A.Bendžius nepaliko šansų varžovams (28:00, rez. perd. J.Jasinevičius, Aliaksejus Kuveka).

Kėlinio pabaigoje labai arti savojo įvarčio daugumoje buvo ir „Energija – Geležinis Vilkas“, bet Dominyko Motiejūno šūvis sudrebino vartų virpstą.

Trečiąjį kėlinį „Hockey Punks“ pradėjo dar vienu įvarčiu: įspūdingu šūviu iš toli pasižymėjo Rokas Bacevičius (44:52).

Rungtynėms vis labiau artėjant prie jų pabaigos „Energijos – Geležinio Vilko“ komandai ir toliau sunkiai sekėsi rasti progų prie varžovų vartų, o vilniečiai susikūrė ne vieną progą dar labiau padidinti savo pranašumą. Tiesa, iš pradžių Povilui Vereniui nepavyko pasinaudoti varžovų klaida gavus ritulį prie pat svečių vartų, o vėliau mažumoje vienas prieš oponentų vartininką pabėgęs Mauras Baltrukonis į vartų plotą pataikyti nesugebėjo.

Paskutinę rungtynių minutę svečiai vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju ir įgijo dirbtinę dvigubą kiekybinę persvarą, bet Simo Baltrūno įveikti jiems taip ir nepavyko.

Kitas šios serijos rungtynes komandos žais jau Elektrėnuose, o rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį 18:30 val.

„Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras po rungtynių pasidžiaugė, jog šiandien puikiu žaidimu jo komandoje pasižymėjo visi keturi penketai.

„Pavyko gerai ir su tinkamu nusiteikimu pradėti rungtynes. Supratome kokia šių rungtynių kaina ir, kad suklupti negalime. Žinojome, kad mažų mažiausiai reikia visiems atiduoti visas jėgas ir demonstruoti geriausią savo žaidimą. Manau, kad tai tikrai pavyko, nes ir mūsų ketvirtasis penketas sėkmingai žaidė prieš visus varžovų penketus.

Kiekvienas varžovų įvartis į mūsų vartus galėjo būti kertinis, todėl stengėmės gynyboje žaisti labai atsakingai ir pasiaukojančiai. Manau, kad tai rezultatas ir atspindi.“

M.Kieras pripažino, jog šiandien prieš susitikimą buvo jaučiamas jaudulys, bet komanda degė noru pasirodyti geriau nei praėjusiose rungtynėse.

„Psichologinis spaudimas komandoje tikrai jaučiasi. Ir prieš rungtynes buvo galima pastebėti, jog žaidėjai jaudinasi. Tačiau niekas iš mūsų nenorėjo rodyti tokio pačio pasirodymo, kokį matėme Elektrėnuose. Jautėsi, jog norėjome lipti per save ir, manau, kad tai mums pavyko.“

Visiškai kitaip savo komandos pasirodymą vertino „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris Dovydas Kulevičius, kurio teigimu, šiandien jam buvo gėda stebėti tokį savo auklėtinių žaidimą.

„Atvirai kalbant – buvo gėda žiūrėti į tai, kaip žaidė mūsų komanda. Neįmanoma net palyginti su tuo užsivedimu, kurį matėme antrose rungtynėse – kažko trūksta. Atrodo kalbėjome ir rūbinėje, bet nemačiau jokio sportinio pykčio. Žiūrėti į tai buvo baisu.

Svečių ekipos vyriausiojo trenerio teigimu, problemos buvo matomos nuo pirmų rungtynių akimirkų, o situacija nesikeitė ir po pokalbių rūbinėje.

„Nemanau, kad tam galėjo turėti įtakos Dmitrijaus Beliakovo nebuvimas. Patys matėte, jog jų ketvirtas penketukas mūsų pirmąjį spaudė prie vartų ir kūrė progas įvarčiams. Net negalėjome išeiti iš zonos, tai ką daugiau galima bepasakyti.

Visa tai matėsi nuo pirmų minučių. Nusiteikimas buvo netinkamas, rūbinėje buvo ieškoma kaltų. Juk pirmiausia reikia žiūrėti į save: ką tu padarei gero komandai ir tik tada žiūrėti į kitus. Žiūrėsime kaip komanda pažiūrės į būsimas trečiadienio rungtynes. Jei jie išeis kautis, tai viskas bus gerai, tačiau jei žaidėjai pasiduos jau po šių rungtynių, tai nieko nebepadarysime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius