Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate Suomija sudaužė Norvegijos ledo ritulininkų gynybą

Suomijos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato B grupėje pasivijo Rusiją po to, kai trečiose grupės rungtynėse 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sutriuškino Norvegiją, kuriai tai buvo trečioji iš eilės nesėkmė.
Suomijos ledo ritulininkai
Suomijos ledo ritulininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmosiose rungtynėse JAV ekipai pralaimėję vicečempionų titulą ginantys Suomijos sportininkai kaimynams iš Norvegijos nepaliko vilčių.

Jau 5-ąją minutę dvi baudos minutes užsidirbus A.Bonsaksenui krito pirmasis įvartis į norvegų vartus – kiekybinę persvarą taikliu metimu pavertė E.Lindellis (05:05). K4linio pabaigoje norvegai nepasinaudojo net dviejų -žaidėjų pranašumu, kai du suomiai daugiau nei minutę sėdėjo ant nubaustųjų suolelio.

Antrąjį kėlinį Norvegija vėl pradėjo nesėkmingai, beveik keturias minutes žaisdama mažumoje. Suomiai ir vėl išnaudojo persvarą – įmušė J.Kemppainenas (28:39). Norvegijos ledo ritulininkai toliau žaidė ir grubiai ir tai brangiai kainavo. J.Komppainenas netrukus įmušė trečią įvartį (30:21).

Trečiajame kėlinyje jau suomiai rinkosi baudos minutes, tačiau norvegams tai nepadėjo. J.Jokipakka (51:15) ir J.Jokinenas (52:11) įtvirtino lengvą pergalę.

Norvegijos rinktinė atliko 20 smūgių, kurios visus atrėmė suomių vartininkas P.Rinne. Suomijos ledo ritulininkai mušė 30 kartų, tačiau L.Voldenas atrėmė tik 25 smūgius. Suomiai gavo 12, o norvegai 10 baudos minučių, tačiau pastarieji nepasinaudojo nė viena proga įmušti būnant daugumoje, o suomiai tai padarė triskart.

Kitose rungtynėse trečiadienį Norvegija žais su Slovakija, o ketvirtadienį Suomija susitiks su Slovėnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius