Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio kerlingo čempionato atrankoje – konkurencingas Lietuvos dueto pasirodymas

Trečiadienį Škotijoje baigėsi 2023 metų pasaulio mišrių dvejetų kerlingo (akmenslydžio) čempionato atrankos varžybos. Savo jėgas jose išbandė ir Lietuvos čempionai – Paulius Rymeikis ir Mintautė Jurkutė.
Paulius Rymeikis ir Mintautė Jurkutė
Paulius Rymeikis ir Mintautė Jurkutė / nuotr. Roberto Blaubuko
Temos: 1 Akmenslydis

A grupėje kovoję lietuviai turnyrą baigė su trimis pergalėmis bei trimis pralaimėjimais. Tai leido užimti ketvirtą vietą grupėje bei 14-ą tarp visų 26 Škotijoje kovojusių komandų.

2019 metais vykusiame analogiškame turnyre Konstantinas ir Akvilė Rykovai liko 24-oje vietoje.

„Pasaulio čempionato atranka iš esmės yra nežinomybė. Sunku prognozuoti, kokie yra tavo šansai, kai nežinai komandų, su kuriomis žaisi. Pagal pastarųjų ketverių metų Pasaulio kerlingo federacijos (WCF) šalių reitingą, Lietuva buvo ketvirta tarp grupės komandų ir 14-a tarp visų dalyvių. Tokias pozicijas ir užėmėme. Jeigu lygintume su paskutiniu lietuvių pasirodymu, tai progresas akivaizdus“, - kalbėjo P.Rymeikis.

A grupės turnyro starte lietuviai apmaudžiai 5:6 pralaimėjo Taivano ekipai. Vėliau mūsiškiai po puikių trijų paskutinių kėlinukų 8:5 išplėšė pergalę prieš Velsą, bet po to 3:13 neatsilaikė prieš Kinijos atstovus. Kitą dieną P.Rymeikis ir M.Jurkutė 11:3 nepaliko vilčių Portugalijos duetui ir 4:6 pralaimėjo atkaklų mūšį prancūzams.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai 7:2 palaužė Indijos komandą.

„Šios atrankos metu sužaidėme geriausias savo karjeros rungtynes (su Portugalija), bet esame nusivylę rezultatais su tikrai įveikiamomis Kinijos, Taivano ir Prancūzijos komandomis. Nors jos ir buvo reitinguotos aukščiau mūsų, realiai mes jiems pralaimėjome, o ne jie įveikė mus. Galutiniame rezultate savo rezultatą vertiname kaip „gerai, bet galėjome ir geriau“, - mintimis dalinosi lietuvis.

Kelialapius į Pietų Korėjoje vyksiantį pasaulio čempionatą iškovojo Austrijos, Ispanijos, Nyderlandų ir Turkijos akmenslydininkai.

P.Rymeikis pastebi, kad pasaulyje vis daugiau šalių smarkiai didina investicijas į kerlingą. Taip pat daug ką lemia patirtis.

„Į TOP-8 pateko tik viena komanda, kuri į Škotiją atvyko be trenerio. Į pasaulio čempionatą pateko trys daugiausiai patirties WCF renginiuose turinčios ekipos – Turkija (345 rungtynės), Ispanija (313) ir Austrija (260). Mes į turnyrą atvykome per abu žaidėjus turėdami 24 pasirodymus WCF varžybose. Mažiau patirties turėjo tik Slovėnija ir Kinija. Kinai žaidė aštuntuke, bet būtent patirties stygius neleido jiems iškovoti kelialapio į pasaulio čempionatą“, - pasakojo P.Rymeikis.

Kalbėdamas apie ateitį, P.Rymeikis pabrėžė, kad jam kartu su M.Jurkute dar labai trūksta stabilumo – po paties turnyro metu jie gali sužaisti ir vienas geriausių karjeros rungtynių, ir visiškai neatpažinti savęs kitose.

Lietuvos sportininkų pasirodymą teigiamai įvertino Lietuvos kerlingo asociacijos generalinis sekretorius Vygantas Zalieckas.

„Noriu padėkoti Pauliui ir Mintautei už didžiules pastangas ruošiantis svarbiausiam metų renginiui ir pasiektus rezultatus. Kovingas charakteris leido iškovoti tris pergales ir užimti 14-ą vietą bendrame reitinge. Ši patirtis neabejotinai padidins meistriškumo lygį Lietuvos mišrių dvejetų disciplinoje, kuri kasmet vis labiau populiarėja. Linkiu mūsiškiams sėkmės siekiant aukštų rezultatų kituose Lietuvos bei tarptautiniuose turnyruose“, - linkėjo V.Zalieckas.

Lietuvos sportininkai pasaulio mišrių dvejetų kerlingo čempionate rungtyniauja nuo 2016 metų. Anksčiau jie vykdavo be atrankos su 40 komandų. Aukščiausi lietuvių vieta – Tado Vyskupaičio ir Virginijos Paulauskaitės užimta 24-a pozicija 2018 metais.

Nuo 2019 metų pasaulio čempionatuose varžosi 20 komandų, o likusios – atrankoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius