-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ledo ritulio čempionatas Baltarusijoje pagerino čempionatų lankomumo rekordą

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) penktadienį pranešė, kad dar nesibaigus Baltarusijos sostinėje vykstančiam pasaulio ledo ritulio čempionatui, yra pasiektas lankomumo rekordas per visą pirmenybių istoriją. Po ketvirtadienį vykusių planetos pirmenybių ketvirtfinalio mačų pateikta statistika, kad „Minsk“ ir „Čižovka“ arenose iš viso pirmenybių rungtynes jau stebėjo 582 032 žmonės.
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka žaidžia ledo ritulį
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka žaidžia ledo ritulį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Ankstesnis lankomumo rekordas priklausė Čekijos sostinėje 2004 metais vykusiam pasaulio čempionatui – tuomet į varžybas Prahoje bilietus buvo nusipirkę 552 097 sirgaliai.

Kiek iš viso aistruolių stebėjo planetos pirmenybes Baltarusijoje, kur ledo ritulio gerbėju numeris vienas yra vadinamas šios valstybės prezidentas Aliaksandras Lukašenka, paaiškės po dviejų pusfinalio mačų bei išsiaiškinus galutines pirmąsias keturias čempionato vietas.

IIHF prognozuoja, kad sirgalių kiekis čempionate gali viršyti 700 tūkst. Nemažai ledo ritulio aistruolių į Minską vyko ir iš Lietuvos – galvojama, kad bilietus į čempionatą, kurie buvo ir viza į Baltarusiją, nusipirko apie 1,5 tūkst. Lietuvos sporto gerbėjų.

Šeštadienį pusfinalyje santykius aiškinsis Suomija su Čekija, o kitame pusfinalyje grumsis pralaimėjimo čempionate dar nepatyrusi Rusija ir Švedija.

IIHF taip pat šiandien pranešė, kad per organizacijos neeilinę sesiją buvo išrinkta valstybė, kuri rengs 2018 metų pasaulio ledo ritulio čempionatą – ja ta tapo Danija, kuri sugebėjo įveikti Latviją. Už tai, kad varžybos vyktų Kopenhagoje balsabo 95 delegatų, o už Rygos kandidatūrą – 12. 

Kitais metais pasaulio ledo ritulio čempionatas vyks Čekijoje, 2016-siais – Rusijos miestuose Maskvoje ir Sankt Peterburge, 2017 metais – Vokietijoje ir Prancūzijoje.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius