-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ledo ritulio čempionate – 28-asis Kanados rinktinės triumfas

2023 metų pasaulio ledo ritulio čempionato finale sekmadienio vakarą Kanados rinktinė po įnirtingos kovos palaužė Vokietijos ledo ritulininkus 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) ir 28-ąjį kartą pelnė stipriausios planetos komandos titulą.
Kanados ledo ritulio rinktinė.
Kanados ledo ritulio rinktinė. / IMAGO/Lehtikuva nuotr.

Kanadiečiams vokiečiai metė rimtą iššūkį ir privertė net 2 kartus atsidurti besivejančiųjų vaidmenyje. Pirmajame kėlinyje 8 min. vokiečius į priekį išvedė Johnas Jasonas Peterka, bet 11 min. rezultatą išlygino Samuelis Blaisas.

Po pertraukos (34 min.) Vokietijos rinktinėje pasižymėjo Danielis Fischbuchas, o Kanados (38 min.) – Lawsonas Crouse.

Favoritai pirmą kartą priekyje atsidūrė trečiojo kėlinio pradžioje, kai 45 min. ritulį į vokiečių vartus vėl pasiuntė S.Blaisas. 52 min. greitoje atakoje kanadietis Tyleris Toffoli pelnė dar vieną įvartį ir įtvirtino savo komandos pranašumą.

Tašką rungtynėse padėjo Scottas Laughtonas, 59 min. pasiuntęs ritulį į tuščius vokiečių vartus, kai komanda buvo pakeitusi vartininką šeštuoju aikštės žaidėju.

Ledo ritulio pasaulyje dominuojanti Kanados rinktinė prizininke tapo jau 53-ąjį kartą. Klevo lapų šalies ekipa savo sąskaitoje dabar turi 28 aukso medalius, 16 – sidabro ir 9 – bronzos.

Pasaulio čempionato mažąjį finalą šiandien laimėjo latviai, per pratęsimą 4:3 įveikę JAV rinktinę. Kaimynams tai buvo pirmoji prizinę vieta ledo ritulio pasaulio čempionatų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius