-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio orientavimosi čempionato jaunimo grupėje J.Traubaitė finišavo vienuolikta

Po dienos pertraukos Švedijoje tęsėsi pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Šeštadienį čempionato dalyviai varžėsi vidutinėje trasoje. Varžybos vyko bendru startu.
Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje.
Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje. / Donato Lazausko nuotr.

Jaunimo merginų grupėje per žingsnį nuo pirmojo dešimtuko liko Judita Traubatė. Lietuvė 3 min. 22 sek. atsiliko nuo nugalėtoja tapusios rusės Aleksandros Rusakovos (32:20) ir užėmė 11-ą vietą. Vicečempione tapo suomė Siiri Saalo (+0:11), o bronza atiteko Marinai Vyatkinai iš Rusijos (+0:21). Miglė Sušinskaitė finišavo 32-oje vietoje (+13:30).

Vaikinų jaunimo grupėje Kasparas Šulčys finišo liniją kirto 29-as, nuo aukso medalį iškovojusio norvego Jorgeno Baklido (35:18) atsilikęs 6 min. 24 sek. Sidabro medalis atiteko norvegui Aslakui Heimdalui (+0:48), o bronzos – Rusijos atstovui Artemijui Dormai (+0:58).

Donato Lazausko nuotr./Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje.
Donato Lazausko nuotr./Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje.

Vyrų elito grupėje iš lietuvių vėl greičiausias buvo Regimantas Kavaliauskas.

Telšiškis trasoje užtruko 58 min. 40 sek. ir finišavo 26-oje vietoje. Antrąjį aukso medalį čempionate iškovojo švedas Erikas Rostas (52:36), aplenkęs norvegą Auduną Heimdalą (+0:05) ir šveicarą Gioną Schnyderį (+0:11).

Nerijus Šulčys užėmė 30-ą (+9:26), o Vitalijus Petrulis – 37-ą vietą (+14:06). Andrejus Gerasimovas dėl patirtos traumos varžybų nebaigė.

„Šiandien vyko vidutinės trasos varžybos bendru startu. Kaip ir priklauso vidutinei trasai, buvo daug kontrolinių punktų: jų buvo net 33 ir 15 kilometrų trumpiausiu keliu. Teko įveikti 4 ratus, turėjome 3 žemėlapių keitimus. Sakyčiau, šiandien buvo tikrai skandinaviškas orientavimasis slidėmis – tankus vėžių tinklas, daug siauros vėžės ir spyrimosi rankomis. Na ir labai tiksliai reikėjo orientuotis. Matėsi, kad daug dalyvių klydo, ypač pirmuosiuose punktuose. Finiše didelė grupė sportininkų kovojo dėl medalių. Pačiam sekėsi ne taip sėkmingai kaip tikėjausi. Trasos pradžioje padariau keletą grubių klaidų: į pirmą punktą – 2 min. klaida, į trečia – pusės minutės klaida, į penktą kelio pasirinkimas gal ir buvo geras, bet nepavyko gerai „perskaityti“ vėžių ir vėl poros minučių klaida“, – po finišo pasakojo Nerijus Šulčys.

Donato Lazausko nuotr./Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje.
Donato Lazausko nuotr./Lietuvos orientacininkai pasaulio čempionate Švedijoje.

Moterų grupėje nugalėjo rusė Marija Kechkina (44:52), pasinaudojusi apmaudžia sidabro medalį iškovojusios švedės Toves Alexandersson klaida (+0:10). Bronzos apdovanojimas atiteko Alenai Trapeznikovai iš Rusijos (+1:52).

Europos jaunių čempionato vidutinėje trasoje Emilija Tamoševičiūtė užėmė 22-ą vietą, o Andojas Lapinskas liko 28-as.

Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionatas baigsis sekmadienį estafečių varžybomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius