-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio poledinės žūklės čempionate – visiškas lietuvių dominavimas

Arkhangajuje (Mongolijoje) vykusį 20-ąjį poledinės žūklės pasaulio čempionatą laimėjo Lietuvos rinktinė, rašo „Alytaus naujienos“.
 Žūklės klubas „Dainava“
Žūklės klubas „Dainava“ / alytausnaujienos.lt nuotr.

Tai paaiškėjo Kovo 11-osios išvakarėse vykusioje ceremonijoje. Joje Lietuvos himnas skambėjo kelis kartus, nes mūsų šalies žvejai laimėjo ne tik komandinį auksą, tačiau ir individualius apdovanojimus.

Pasaulio čempionatas Ugiio ežere Mongolijoje buvo vyko nuo kovo 6 dienos, o finišavo 10-ąją. Pasirengimas ir įskaitinės varžybos, trukę kelias dienas, vyko išties žiemiškomis sąlygomis, prie beveik 30 laipsnių šalčio, o ledo storis gerokai viršijo metrą.

Lietuvos poledinės žūklės rinktinė į lyderius įsiveržė po pirmos dienos, jie lenkė antroje vietoje buvusią Latvijos rinktinę ir trečioje pozicijoje įsitaisiusią Ukrainą.

Lemiamos dienos rezultatai lietuviams buvo dėkingi ir jie, išsaugoję pirmąją komandinę vietą, tapo pasaulio čempionais.

Sidabrą iškovojo vieną didžiausių čempionato netikėtumų pateikę, po pirmos dienos vos septinti buvę JAV žvejai. Ukrainiečiai išsaugojo trečią vietą ir laimėjo bronzą.

Su alytiškiais Modestu Atmanavičiumi, Leonu Mindaugu ir Artūru Skvirba, kuriuos vienija žūklės klubas „Dainava“, Lietuvos rinktinei taip pat atstovavo ir komandinį pasaulio auksą kartu laimėjo žvejai Arūnas Koska, Deividas Račkauskas, vyriausiasis treneris Darius Jakiūnas, treneris Marius Jačiauskas, treneris-asistentas ir rezervinis sportininkas Marijus Eigirdas, treneriai-asistentai Evaldas Bernatonis, Mantas Juknevičius, Ugnius Jurevičius, Tadas Turauskas ir ekipos vadovas Rolfas Bitinas.

Praėjusiais metais Lietuvos poledinės žūklės rinktinė Estijoje buvo iškovojusi pasaulio čempionato sidabrą, o dar prieš metus Lietuvoje auksą, tad dzūkai ir kiti mūsų šalies žvejai, Mongolijoje pagavę „auksinę žuvelę“, susigrąžino planetoje stipriausios komandos titulą.

Pasaulio poledinės žūklės čempionato individualioje įskaitoje lietuviai laimėjo visas prizines vietas: auksą – A.Koska, sidabrą – A.Skvirba, o bronzą – Alytaus ŽK „Dainava“ vadovas L.Mindaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius