Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasaulio taurei – „ne“: ledo ritulyje geriausi negali žaisti prieš geriausius

Ledo ritulio sirgalių viltys išvysti ryškiausias šio sporto žvaigždes viename tarptautiniame turnyre – tirpsta. Trečiadienį NHL ir šios profesionalios lygos žaidėjų sąjunga nutarė, jog nerengs pasaulio taurės turnyro 2020 metais.
Vokietija – Olimpiniai atletai iš Rusijos
Olimpinių žaidynių finalas: Vokietija – Olimpiniai atletai iš Rusijos / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys NHL

Kaip žinia, ledo ritulyje nacionalinės komandos varžosi kasmet pasaulio pirmenybėse, kurias rengia Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF). Pernai per turnyrą Kaune iš trečios pakopos į antrąją pakilo Lietuvos ledo ritulio rinktinė.

Tačiau planetos pirmenybės vyksta gegužę, kai prasideda NHL atkrintamosios varžybos dėl Stenlio taurės, tad daug geriausių žaidėjų lieka savo klubuose, o dalis neatvyksta į rinktines dėl per ilgą sezoną susikaupusio nuovargio.

Geriausi žaidėjai susikaudavo olimpinėse žaidynėse, bet 2018 metų vasarį Pjongčange žvaigždžių nebuvo, nes NHL nesutiko padaryti pertraukos savo čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Olimpiniai atletai iš Rusijos
„Scanpix“ nuotr./Vokietija – Olimpiniai atletai iš Rusijos

Pastaroji proga išvysti ant ledo visus geriausius vienu metu buvo NHL ir žaidėjų profsąjungos rengiamas pasaulio taurės turnyras 2016 metais Toronte (Kanada).

Dabar buvo laukiama 2020 metų pasaulio taurės čempionato, tačiau NHL ir žaidėjų profsąjunga nusprendė atšaukti dėl kelių priežasčių.

Svarbiausia jų – finansinė. 2016 metais Toronte pelnas buvo kelis kartus mažesnis nei tikėjosi organizatoriai: vietoje 100 mln. dolerių – 20 mln., o tokia suma netenkino kelių šimtų elitinių žaidėjų, kurių atostogos dėl turnyro ženkliai sutrumpėjo.

„Scanpix“/AP nuotr./JAV rinktinės sirgalė.
„Scanpix“/AP nuotr./JAV rinktinės sirgalė.

Be to, manoma, kad elitinei ledo ritulio lygai nepavyks išvengti lokauto, kuris jau buvo sukaustęs NHL du kartus: 2004-2005 m., kai Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis trumpam pervažiavo žaisti į Rusijos klubus, o taip pat 2012-2013 m., kuomet lokautas truko tris mėnesius.

Nors po trečiadienio susitikimo Toronte žaidėjų profsąjunga išplatino pareiškimą, kad dar laukia naujos diskusijos, galimybė išvysti rinktinėse visus geriausius žaidėjus vienu metu vis labiau tolsta.

Kitos žiemos olimpinės žaidynės 2022 metais vyks Kinijoje, bet ir ten nėra garantijų, kad dalyvaus NHL ledo ritulininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius