Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktą kartą Europos čempionu tapusiam Ispanijos čiuožėjui – visos tėvų santaupos

Kas galėjo patikėti, kad kita Ispanijos sporto žvaigžde taps dailiojo čiuožimo atstovas? Tai šalis, kuri beveik neturi ledo arenų, o čiuožimas ant ledo skamba kaip tikra egzotika. Bet Ispanija jau gali didžiuotis turėdama tikrą legendą – Javieras Fernandezas sugebėjo penktą kartą iš eilės tapti Europos čempionu.
Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijoje yra tik 17 arenų, tačiau beveik visos jos yra privačios. Vaikinas iš Madrido yra tikras Ispanijos sporto stebuklas. Čia tas pats, kas futbolininkas Lionelis Messi būtų gimęs ne Argentinoje, o pavyzdžiui Indonezijoje.

J.Fernandezas tapo pirmuoju čiuožėju po daugiau nei 40 metų pertraukos, Europos čempionate triumfavusiu penkis kartus iš eilės.

2015 ir 2016 metų pasaulio čempionas Ostravoje (Čekija) surinko 294,84 taško. Ispanijos čiuožėjas pasiekė geriausius rezultatus tiek trumpoje, tiek laisvoje programose.

VIDEO: Javier FERNANDEZ - 2017 European Championships - FS (B.ESP)

Sidabro ir bronzos medalius iškovojo rusai – Maksimas Kovtunas (266,80 tšk.) ir Michailas Koliada (250,18 tšk.). Laisvąją programą atliko 24 čiuožėjai, o iš viso čempionate varžėsi 36 sportininkai.

J.Fernandezo tėvai užstatė namus, atidavė visas santaupas ir ėmėsi papildomų darbų vakarais, kad galėtų išleisti sūnų treniruotis į Jungtines Amerikos Valstijas. Tėtis taisė helikopterius, o mama plušo pašto skyriuje. Kas be ko, prisidėjo ir Ispanijos čiuožimo federacija. Garsiausi pasaulio treneriai matė, kad J.Fernandezas – tikras čiuožimo deimantas, tik dar nenušlifuotas.


Investicijos atsipirko – labai greitai ispanas šovė į vyrų čiuožimo elitą ir ėmė skinti vieną trofėjų po kito. J.Fernandezas svajoja, kad vieną dieną užsidirbs iš ledo šou pasirodymų tiek, kad galėtų grąžinti skolą tėvams ir pastatyti jiems namą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius