-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per ledo šou Lietuvoje patirta trauma smogė skaudžiai – čiuožėjai nevyksta į Europos čempionatą

Allison Reed netikėtai pargriūna ant ledo ir publika Vilniuje nuščiūva. Amerikietė susiima už peties ir tęsti pasirodymo su savo naujuoju partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi nebegali. Jos veide atsispindi skausmas, o ant ledo atskubėjęs Povilas Vanagas apkabina ir palydi čiuožėją į užkulisius. Tokio scenarijaus tikrai nebuvo tradiciniame „Liepsnojančio ledo“ šou.
Šou „Roko simfonija ant ledo“ akimirka
Šou „Roko simfonija ant ledo“ akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tada dar niekas nežinojo, kaip tas skausmingas kritimas palies naująją Lietuvos šokių ant ledo porą. Iki svarbiausio sezono starto, Europos dailiojo čiuožimo čempionato, buvo likęs mėnuo. Atrodė, kad trauma neužkirs kelio debiutui. Į Detroitą grįžę šokėjai ant ledo tęsė pasiruošimą varžyboms Maskvoje, bet medikų diagnozė sužlugdė bet kokią viltį.

„Smūgis buvo labai stiprus. Allison krito ant kairiojo peties ir išsinarino jį. Buvo pažeisti raiščiai, skilo menties kaulas, vienas iš svarbiausių raiščių apskritai plyšo. Sužinojome, kad bus reikalinga operacija. Dar bandėme čiuožti, bet supratome, kad laiko atsistatyti nebeužteks“, – 15min.lt situaciją apibūdino S.Ambrulevičius.

Norėjo prisistatyti Lietuvai

Su A.Reed lietuvis kartu čiuožia nuo vasaros. Išsiskyręs su Taylor Tran ir stojęs į porą su kita amerikiete, geriausias Lietuvos čiuožėjas priėmė teisingą sprendimą. Teisingą, nes tą labai greitai įrodė rezultatai. Rugsėjį ši Lietuvos pora per plauką nelaimėjo olimpinio kelialapio ir iki šiol yra pirmoji už olimpinio brūkšnio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šou „Roko simfonija ant ledo“ akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šou „Roko simfonija ant ledo“ akimirka

Sulaukę garsiojo P.Vanago kvietimo sudalyvauti šių metų ledo šou, Saulius ir Allison nedvejojo. Kaip šokėjas ant ledo, Saulius dar niekada nėra čiuožęs „Liepsnojančio ledo“ renginiuose.

Panašiu metu jų laukė daug varžybų Europoje, todėl tvarkaraštis buvo palankus ir šokėjai ant ledo atvyko į Lietuvą. Ledo šou nėra varžybos ir galbūt nevertėtų dėl jų rizikuoti, bet pora norėjo prisistatyti Lietuvos žmonėms. Kaip naujoji pora nuo šio sezono ji gins mūsų šalies garbę svarbiausiuose tarptautiniuose turnyruose. Europos čempionatas Maskvoje turėjo būti pirmasis iš jų šiemet.

„Buvo nelengva susitaikyti su mintimi, kad reikia praleisti Europos čempionatą. Labai norėjome debiutuoti. Ypač sunku buvo Allison. Ji dar vylėsi, kad suspės atsistatyti. Iki paskutinės akimirkos kiek galėdami dirbome ant ledo, bet visgi supratome, kad trauma per daug skausminga“, – pasakojo S.Ambrulevičius, pripažinęs, kad iki traumos viskas klojosi nuostabiai, sportinė forma buvo puiki ir rezultatai nuolat gerėjo. Iš Amerikos duetas skraidė į Europą, o Allison turėjo galimybę pirmą kartą aplankyti mūsų šalį.

Amerikietė pamatė Lietuvą, aplankė gražiausius šalies kampelius, bet kartu su gražiais prisiminimais į Jungtines Amerikos Valstijas ji parsivežė ir sunkią traumą.

Kas pakeis susižeidusią porą?

24-erių A.Reed yra patyrusi čiuožėja, su kitais partneriais ji Europos čempionatuose dalyvavo net septynis kartus. S.Ambrulevičius ne kartą minėjo kaip stipriai pasikeitė viskas, kai jis susirado šią partnerę.

„Allison yra labai stipri čiuožėja, todėl pradėjęs su ja čiuožti turėjau ją pasivyti – dirbti dar daugiau nei anksčiau. Kai tą padariau, progresavome dienomis (šypsosi). Čiuožti su ja labai smagu. Esu visiškai kitame lygyje nei bet kada anksčiau“, – prieš keletą mėnesių 15min.lt sakė S.Ambrulevičius.

Lietuvoje patirta trauma – ne pirmoji Allison karjeroje. Prieš dešimt metų ji atlikdama pakėlimą patyrė klubo traumą. Skirtumas toks, kad tada priešakyje nebuvo svarbių varžybų.

Asmeninio albumo nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Asmeninio albumo nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Jau aišku, kad Allison ir Saulių artėjančiame Europos čempionate pakeis Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala. Tai bus jaunosios Lietuvos šokių ant ledo poros debiutas tokio aukšto rango varžybose.

„Linkime sėkmės ir kuo geriausio starto“, – kolegoms ant ledo linkėjo Saulius.

Nors A.Reed bus reikalinga operacija, ją ketinama atlikti po kelių mėnesių. Kol kas bus taikomas intensyvus gydymas ir reabilitacija, o pora ruošis pasaulio čempionatui Milane. Jis bus surengtas po olimpinių žaidynių Pietų Korėjoje, kovo mėnesio pabaigoje.

„Iki pasaulio čempionato laiko dar yra. Tikime, kad tikrai suspėsime atsigauti ir pasiruošti. Trauma niekur nedings, bet... Dirbsime visu pajėgumu, o jau po čempionato Milane lauks operacija. Medikų prognozės sako, kad birželį galėsime pradėti ruoštis naujajam sezonui“, – tikino čiuožėjai.

Europos čempionatas Maskvoje startuoja sausio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius