-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmajame kontroliniame mače Lietuvos jaunimo rinktinė nusileido japonams

Pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė šiandien stojo į pirmąsias kontrolines rungtynes prieš sausio 6-12 dienomis Vilniuje įvyksiantį svarbiausią sezono startą.
Lietuva U20 – Japonija U20
Lietuva U20 – Japonija U20 / nuotr. hockey.lt
Temos: 1 Ledo ritulys

Elektrėnuose žaistose draugiškose rungtynėse lietuviai ketvirtadienį 1:2 nusileido Japonijos ledo ritulininkams, su kuriais mūsų šalies rinktinė varžysis paskutiniame pasaulio čempionato ture. Tokiu pačiu rezultatu japonai triumfavo ir po mačo surengtoje baudinių serijoje.

Jau pirmąją rungtynių minutę Japonijos ledo ritulininkai pažeidė taisykles, taip suteikdami lietuviams galimybę mačą pradėti žaidžiant daugumoje. Visgi, aktyvi ir kibi varžovų gynyba tapo esminiu faktoriumi per dvi daugumos minutes, o mūsų šalies atstovams per visą šį laiką taip ir nepavyko atlikti metimo.

VIDEO: Lietuva - Japonija U20: draugiškos rungtynės Čiunės Sugiharos garbei- Apžvalga (2020-01-02)

Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes greitoje atakoje Yu Sato gavo ritulį pavojingoje zonoje ir neklysdamas pasiuntė jį į vartus, išvesdamas svečius į priekį.

Po praleisto įvarčio lietuviams ir toliau sunkiai sekėsi kurti atakas, o dar viena varžovų pražanga ir vėl buvo paleista niekais. Tuo tarpu japonai dar vieną pavojingą ataką surezgė antroje kėlinio dalyje, kai pabėgę dviese prieš vartininkai idealiai išnaudojo šią galimybę ir ji baigėsi Ryosuke Miura metimu į pustuščius vartus.

Nesėkmingas pirmasis kėlinys neišmušė lietuvių iš vėžių ir po pirmosios pertraukos vaizdas aikštėje visiškai pasikeitė. Sėkmingas varžovų spaudimas jų pačių zonoje leido jau pirmąją minutę surengti ataką, kurios metu Dominyko Motiejūno metimą techniškai pataisęs Eimantas Noreika nepaliko varžovų vartininkui jokių šansų (20:49, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, Dino Mukovozas).

Kur kas aktyviau be ritulio žaidę lietuviai antrajame kėlinyje gerokai komplikavo varžovų laisvę atakų kūrimui, o neretai ritulį varžovai prarasdavo savo pačių aikštės pusėje. Po vienos iš tokių situacijų arti tikslo buvo iš artimos distancijos ritulį į vartus po komandos draugo perdavimo bandęs pasiųsti Karolis Krasilnikovas, bet po jo prisilietimo ritulys vartuose neatsidūrė.

Trečiąjį rungtynių kėlinį sėkmingiau pradėjo Azijos atstovai, kurie ilgai rengė ataką prie lietuvių vartų, bet įvarčio pasiekti jiems nepavyko. Atlaikę varžovų šturmą, lietuviai atsakė greita ataka, kurios metu puikų individualų reidą surengė Arnas Misiukas: „Geležinio Vilko“ atstovą varžovai stabdė pražanga, po kurios buvo skirtas baudinys, bet, deja, Egidijui Binkuliui jo realizuoti nepavyko.

Per likusią kėlinio dalį vyravo atviras žaidimas, o savo atakas rengė tiek viena, tiek kita komanda. Nors abi rinktinės nevengė ir kietos kovos, o paskutinę minutę Lietuvos rinktinė žaidė be vartininko, įvarčių daugiau pelnyta nebuvo ir japonai iškovojo pergalę 2:1.

Abiejų komandų sutarimu, po mačo buvo surengtas pratęsimas trys prieš tris ir baudinių serija. Pratęsime pasižymėti komandoms nepavyko, o baudinių serijoje taip pat 2:1 triumfavo svečiai. Lietuvos rinktinėje pasižymėjo Jaromiras Šusterovas.

Po susitikimo rinktinės trenerio asistentas Dovydas Kulevičius neslėpė, kad didžiąją mačo dalį komanda žaidė nesilaikydama mačo plano, o tai lėmė sunkias atkarpas be susikurtų progų.

„Žinojome, kad Japonijos komanda yra jauna, o jų žaidėjai greiti ir gerai valdo ritulį. Tokios rungtynės yra labai gera galimybė pasižiūrėti į tai, ką mes ruošiamės visą savaitę. Momentais vaikinai žaidė taip, kaip mes buvome suplanavę, o po tokio epizodo matėme ir pelnytą įvartį, bet dažniausiai atrodėme, lyg pametę galvas – žaidėjai rungtyniavo savaip ir norėjo sukurti kažką savo. Dėl to toks vaizdas buvo ir ant ledo ir jiems nieko nesigavo. Kai žaidėjai rungtyniauja pagal sukurtą planą, jiems viskas pavyksta kur kas geriau bei būna sukuriami momentai, kuriuose galima pelnyti įvarčius“, – po rungtynių kalbėjo D.Kulevičius.

Trenerio teigimu, galbūt kai kuriems žaidėjams koją kiša ir tai, kad vis dar nėra aiški galutinė komandos sudėtis, o dėl to jie siekia pademonstruoti ir individualų savo meistriškumą.

Kitas kontrolines rungtynes lietuviai žais jau šeštadienį, kai Vilniaus „Pramogų“ arenoje 16:30 val. susikaus su Didžiosios Britanijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius