-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dvejų metų pertraukos Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas grįžo į Lietuvą

Šeštadienį bei sekmadienį Ignalinoje, Lietuvos žiemos sporto centre, po dvejų metų pertraukos įvyko Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas.

Nors oro sąlygos pirmąją varžybų dieną nelepino ir buvo iškilusi reali grėsmė atšaukti varžybas, tačiau į čempionatą susirinko daugiau nei 220 sportininkų iš visos Lietuvos, rašoma pranešime spaudai.

Pirmąją varžybų dieną orientacininkai kovojo dėl medalių greitoje ir dinamiškoje sprinto trasoje.

Moterų elito grupėje Gabija Ražaitytė 3 km trasą su 17 kontrolinių punktų įveikė per 18 min. 49 sek. ir tik 1 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Emiliją Tamoševičiūtę iš „Ąžuolo“ klubo. Bronzos medalį iškovojo elito grupėje debiutavusi Margarita Dienytė, kuri prajėusią savaitę tapo Europos jaunių čempione. „Sostinės sporto centro“ auklėtinė trasą įveikė per 19 min. 12 sek. ir kiek mažiau nei pusę minutės nusileido vyresnėms varžovėms.

Vyrų elito grupėje kova tarp dviejų komandos draugų vyko iki pat finišo tiesiosios. „Telšių“ klubo atstovas Vitalijus Petrulis 3.3 km trasą su 18 kontrolinių punktų įveikė per 15 min. 42 sek., o jo komandos draugas Regimantas Kavaliauskas, čempionui nusileido tik 17 sek. Trečiąją vietą bei bronzos medalį iškovojo „Perkūno“ ekipos atstovas Kasparas Šulčys, kuris trasoje užtruko 16 min. 27 sek.

Sekmadienį sportininkai stojo prie starto linijos bendro starto trasoje.

Moterų elito grupėje pirmą kartą savo karjeroje čempione tapo E.Tamoševičiūtė, kuri 9.8 km trasą su 37 kontroliniai punktais įveikė per 1 val 12 min. 12 sek. ir tik trasos pabaigoje aplenkė jaunąją „Sostinės sporto centro“ atstovę M.Dienytę. Sidabro medalio laimėtoja nugalėtojai pralošė tik 25 sek. Trečiąja vietą ir bronzos medalį iškovojo G.Ražaitytė trasoje užtrukusi 1 val. 4 min. 39 sek.

Vyrų elito grupėje istorinė nugalėtojų pakyla ir įrodymas, jog orientavimosi sportas – tai šeimų sportas. Čempionu tapo K.Šulčys, kuris 10.9 km trasoje su 38 kontroliniai punktais nepaliko vilčių savo varžovams bei trasą įveikė per 54 min. 41 sek. Sidabro medalį iškovojo "S-Sportas“ komandos narys Andrej Gerasimov trasą slydęs 56 min. 12 sek. Nerijus Šulčys atstovaujantis „Perkūno“ ekipai, dar 1999 m. tapo Pasaulio vicečempionu bei yra daugiausiai aukso medalių iškovojęs sportininkas Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis istorijoje, šiandien trasą įveikė per 58 min. 11 sek. ir iškovojo bronzos medalį į priekį praleisdamas tik sūnų bei vieną jaunesnį sportininką.

„Smagu, jog pagaliau Lietuvos čempionatas įvyko Lietuvoje ir nereikia vykti varžytis į Latviją. Nors oro sąlygos buvo sudėtingos, tačiau šiandien man pavyko išvengti klaidų todėl pasiekiau užtikrintą pergalę“ – po finišo komentavo praėjusią savaitę iš Pasaulio orientavimosi sporto slidėmis čempionato Austrijoje grįžęs Kasparas Šulčys.

2022 ir 2023 m. Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatai vyko Latvijoje, dėl prastų oro sąlygų bei prastos lygumų slidinėjimo infrastruktūros Lietuvoje. Antrasis 2024 m. Lietuvos orientavimosi sporto slidėmis čempionatas vasario 17 – 18 dienomis taip pat vyks Latvijoje, Madonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius