-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kraupaus kritimo triskart šuolių nuo tramplino olimpinis čempionas džiaugėsi likęs gyvas

Triskart olimpiniam čempionui šuolininkui su slidėmis austrui 27-erių Thomasui Morgensternui teks praleisti Sočio olimpines žaidynes. Sportininkas po penktadienio varžybų ir kraupaus kritimo atsidūrė ligoninėje: jam diagnozuota sunki galvos trauma bei krūtinės ląstos sutrenkimas, plaučių sumušimas. Mintis apie galimybes apginti olimpinio nugalėtojo titulą bei siekti medalio vasario mėnesį vyksiančiose Sočio žaidynėse austrui teks palaidoti – gydymas truks mažiausiai mėnesį.
Thomasas Morgensternas po kritimo  vos išliko gyvas
Thomasas Morgensternaspo kritimo vos išliko gyvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sočis 2014

Prisijunkite prie beveik 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE."

Penktadienį prieš pasaulio taurės varžybas ant 100 metrų tramplino besitreniravęs Austrijos sportininkas, atlikdamas šuolį, nusileido nesėkmingai ir vos neužsimušė.

Th.Morgensternas nesugebėjo „sukoncentruoti“ kūno ore ir jau besileisdamas neišlaikė pusiausvyros ir į žemę trenkėsi galva ir nugara. Visa tai matė jo treneriai, kurie po kritimo nusisuko ir net galvojo apie blogiausią scenarijų.

VIDEO: Vos mirtimi nesibaigęs Th.Morgensterno šuolis nuo tramplino

Po smūgio austras trumpam buvo praradęs sąmonę, bet netrukus jau kalbėjo su prie jo prišokusiais gelbėtojais. Sportininkas operatyviai buvo nuskraidintas į ligoninę. Kaip teigė Austrijos spauda, Th.Morgensternas ligoninėje neatsiminė įvykio detalių, tačiau džiaugėsi, kad liko gyvas.

Pirmadienį austrų medikai skelbs, kiek ilgai truks šuolininko nuo tramplino gydymas.

twitter/Thomasas Morgensternas ligoninėje
twitter/Thomasas Morgensternas ligoninėje

Tai jau ne pirmas austro kritimas. Ruošdamasis Sočio žiemos žaidynėms jis gruodžio 15 dieną nesėkmingai susileido Vokietijoje vykusiame Pasaulio taurės etape. Tačiau tuomet šuolininkas nuo tramplino atsipirko mėlynėmis ir nubrozdinimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius