Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po skambios pradžios D.Kasparaitis neslėpė jaudulio skambant himnui, D.Zubrus gyrė sirgalius

Lietuvos ledo ritulininkai jau pirmajame mače įrodė, jog yra nusitaikę į istorinį kelialapį. Sekmadienį Kaune prasidėjusiame pasaulio I diviziono B grupės čempionate Dainiaus Zubraus ir Dariaus Kasparaičio vedama komanda 3:0 patiesė kroatus.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuviams kroatai dažniausiai būdavo paranki komanda. Balkanų šalies rinktinės lyderiais dažniausiai būdavo Kroatijos pilietybę gavę Šiaurės Amerikos atstovai. Visgi dabartinėje komandoje natūralizuotų „legionierių“ beveik neliko, o be jų italo Enio Sacilotto auklėtiniai prilygti į auksą nusitaikiusiems turnyro šeimininkams neturėjo jokių galimybių.

„Manau, kad nusipelnėme šios pergalės. Pažiūrėti mūsų žaidimo susirinko didžiulė sirgalių minia, tad negalėjome jų nuvilti. Kroatija – gera komanda, mes gerbiame ją, bet manau, kad savo puikiu pasirodymu ant ledo tikrai nusipelnėme šios pergalės. Nors pirmos rungtynės niekada nebūna lengvos, o mums teko žaisti prieš nepatogų priešininką, bet manau, jog su savo užduotimis mes tikrai susitvarkėme puikiai“, – savo vyrus gyrė Lietuvos rinktinę treniruojantis vokietis Berndas Haake.

„Tai tikrai nebuvo lengvos rungtynės, prieš tiek žiūrovų dauguma mūsų rinktinės žaidėjų tikrai nebuvo žaidę. Sąlygos nebuvo lengvos, tačiau pergalė yra pergalė. Labai džiaugiuosi, kad pradžiuginome šią puikiai mus palaikiusią minią. Manau, jog sirgaliams reginys turėjo patikti, palaikymas buvo nuostabus“, – po mačo šypsodamasis žodžius bėrė komandos kapitonas Dainius Zubrus.

Jo teigimu, lietuviams buvo svarbiausia koncentruotis į savo užduotis ir tas pavyko išties puikiai.

„Sunku pasakyti, ar varžovai mus kuo nors nustebino. Negalėčiau daug kalbėti apie kroatų žaidimą, nes šios komandos taip gerai nepažįstu. Bet žinau viena, jeigu mes žaisime taip, kaip galime, šiame turnyre esame pajėgūs įveikti visus. Šiandien žengėme pirmą žingsnį“, – tęsė D.Zubrus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Zubrus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Zubrus

Jam antrino ir D.Kasparaitis.

„Svarbiausia, kad laimėjome. Sužaidėme tikrai geras rungtynes. Nors aš rungtyniavau ir nedaug, esu patenkintas. Tai buvo pirmosios rungtynės Kaune, tikrai jautėsi jaudulys. Nors amžius jau ne tas, bet padėsiu komandai kaip tik galėsiu. Visi puikiai suprantame šių rungtynių svarbą ir svarbiausia, jog laimėjome“, – po mačo šypsojosi savo svajonę išpildęs ir Lietuvos rinktinės marškinėlius pasaulio čempionato rungtynėse pagaliau vilkėjęs D.Kasparaitis.

15min paklausta, kokios emocijos užliejo po pergalės skambant Lietuvos himnui, 45-erių metų šalies ledo ritulio legenda nestokojo sau būdingo humoro.

„Lietuvos himną aš puikiai žinau nuo pat 1991-ųjų, kai išsikovojome laisvę. Stovint ir klausant „Tautiškos giesmės“ Pijus Rulevičius manęs paklausė, ar moku himno žodžius. Aš jo paklausiau, kada jis gimęs. Išsiaiškinome, kad aš himno žodžius jau mokėjau, kai jis dar gimęs nebuvo. Neslėpsiu, labai malonu, kad esu čia ir dar galiu žaisti“, – neslėpė D.Kasparaitis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Kasparaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Kasparaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius