-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prispausti Lietuvos ledo ritulininkai stebisi: „Kas sudarė tokį varžybų grafiką?“

Pasaulio ledo ritulio čempionato 1 diviziono A grupėje vengrai pranoko lietuvius tiek aikštėje, tiek ir tribūnose. Beveik pusės tūkstančio audringų aistruolių palaikomi Vengrijos ledo ritulininkai 4:1 nugalėjo Lietuvos rinktinę, kurią į Kazachstano sostinėje vykstantį čempionatą atlydėjo pora dešimčių sirgalių.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai. / Marato Akimzhanovo nuotr.

Po trijų pralaimėjimų iš eilės, Lietuvos rinktinė atsidūrė ant prarajos krašto. Paskutinę vietą šešių komandų turnyre užėmusi rinktinė iškris į trečią pagal pajėgumą 1B divizioną. Iš ten pernai pirmą kartą į antrąją pakopą pakilusiems lietuviams dar lieka dvejos rungtynės – šeštadienį su Pietų Korėja ir sekmadienį su Slovėnija.

Vengrijos ledo ritulininkai labai aktyviai pradėjo rungtynes ir jau pirmame kėlinyje susikrovė dviejų įvarčių persvarą. Po rungtynių vengrų treneris Georgelys Majorossas pripažino, kad būtent toks planas ir buvo – išnaudoti varžovų nuovargį. Lietuviai po rungtynių su kazachais, turėjo vos 18 valandų poilsio. Tuo tarpu vengrams trečiadienis buvo laisva diena.

Dainius Zubrus: „Nežinau, kas sudarė tokį varžybų grafiką“.

„Nežinau, kas sudarė tokį varžybų grafiką. Ypač rungtynių pradžioje jautėsi, kad mes vakar vakare žaidėme, o varžovai ilsėjosi. Jie iščiuožė šviežesni ir atrodė geriau už mus. Mums pritrūko visko – ir jėgų, ir patirties. Dabar pailsėsime ir ruošimės kitoms rungtynėms. Nieko, yra kaip yra. Reikės ieškoti pergalės likusiose dvejose rungtynėse, – pralaimėjimo nedramatizavo Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus. – Stengėmės laimėti rungtynes, bandėm atakuoti, turėjom ir galimybių žaisdami daugumoje. Jeigu būtume jas išnaudoję, galbūt viskas būtų kitaip susiklostę. Bet esam jauna komanda ir semiamės patirties bei mokomės, kaip žaisti tokiame lygyje. Visos šios rungtynės mūsų jaunimui yra į naudą.“

Marato Akimzhanovo nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.
Marato Akimzhanovo nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.

Pirmą kartą šiame čempionate aikštelėje pasirodė po traumos atsigavęs Tadas Kumeliauskas. Rezultatyviausiai kontrolinėse rungtynėse žaidęs puolėjas pirmo kėlinio pabaigoje sušvelnino atsilikimą. Tai buvo vienintelis lietuvių įvartis rungtynėse.

„Vengrai pilnai nedominavo, nes ir mes kontroliavome ritulį. Bet padarėm pora klaidų ir jas varžovai išnaudojo. Deja, mums nepavyko sugrįžti į rungtynes. Man pačiam po šešių dienų, praleistų lovoje, nebuvo lengva grįžti į aikštelę. Stengiausi, dariau ką galiu, bet dar iki pilno atsigavimo trūksta“, – sakė paskutinėse kontrolinės rungtynėse prieš pasaulio čempionatą galvos sumušimą patyręs T.Kumeliauskas.

Marato Akimzhanovo nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.
Marato Akimzhanovo nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.

Į Lietuvos rinktinės vartus grįžęs Mantas Armalis atrėmė net 37-is varžovų metimus, tačiau nuo keturių iš jų neišgelbėjo.

„Per daug leidome jiems žaisti taip, kaip jie nori, o patys čiuožėme ne taip gerai, kaip vakar. Negalime duoti varžovams tiek daug laiko, negalime leisti sukurti tiek daug pavojingų momentų. Ankstesnėse rungtynėse eidavome arčiau varžovų puolėjų, stengėmės, kad jie negalėtų laisvi varytis, negalėtų perduoti ritulio. Šiandien to nepadarėme. Bet negalima kaltinti gynėjų, pralaimėjome kaip komanda, visa komanda turim geriau žaisti. Aš ir pats noriu geriau žaisti. Taip, kaip šiandien žaidėme, neužtenka laimėti tokiame lygyje. Reikia laimėti likusias rungtynes, jeigu norime likti divizione“, – tvirtino M.Armalis.

Mantas Armalis: „Reikia laimėti likusias rungtynes“

Lietuvių padėčiai turnyrinėje lentelėje gali daug įtakos turėti ketvirtadienį vykstančios dar dvejos rungtynės.

Pergalių dar neturinti Slovėnija susitinka su Baltarusija, o čempionato šeimininkė Kazachstano rinktinė rungtyniaus su Pietų Korėja.

Dvi pirmąsias vietas iškovojusios rinktinės pakils į pasaulio čempionato elito divizioną, paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į trečią pagal pajėgumą 1B divizioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius