-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puiki reklama dailiajam čiuožimui – anime serialas „Yuri on ice“ tapo tikra sensacija

Dailusis čiuožimas gal ir nėra populiariausia sporto šaka pasaulyje, bet Japonijoje sukurtas animacinis serialas apie dailųjį čiuožimą sulaukė neįtikėtinos sėkmės. „Yuri on ice“ arba lietuviškai „Yuri ant ledo“ tapo tikru hitu. Naujuoju animacijos šedevru susižavėjo milijonai – net tie, kurie iki šiol nesidomėjo dailiuoju čiuožimu. Arba priešingai, susidomėjo dailiuoju čiuožimu tik dėl „Yuri on ice“.
„Yuri On Ice“
„Yuri On Ice“

Pasaulyje yra sukurta nemažai animacinių serialų apie sportą, bet ar labai daug jų žinote? Užtat apie „Yuri on ice“ sužinoti verta. Šis serialas tapo tikra sensacija – socialiniuose tinkluose apie jį diskutuoja milijonai žmonių. Nemanykite, kad tai vaikiškas serialas. Anaiptol.

Pirmoji „Yuri on ice“ serija pasirodė 2016-ųjų spalį, o paskutinė pirmojo sezono dalis ekranus išvydo gruodį. Serialas susišlavė daugybę titulų ir buvo pripažintas geriausiu metų animaciniu serialu.

Yra daug priežasčių, kodėl pasaulis „kraustosi iš proto“ dėl „Yuri on ice“ serialo.

Homoseksualumo tema

Homoseksualumo linija – viena iš priežasčių, kodėl apie „Yuri on ice“ buvo tiek daug diskutuojama. Jei šio serialo dar nematėte, per daug neatvirausime, bet meilė dar dviejų tos paties lyties personažų – neatsiejama priežastis, kodėl „Yuri on ice“ tapo toks populiarus. Ši jautri tema seriale pateikta labai subtiliai, labai estetiškai. Juo labiau, kad animacinio serialo kūrėjai siekė kuo tikroviškiau perteikti dailiojo čiuožimo aktualijas ir užkulisius, o kaip žinia, homoseksualų šioje sporto šakoje iš tiesų yra nemažai.

Autentiškumas. Tai dar vienas aspektas, kurį „Yuri on ice“ režisieriai sugebėjo perteikti tiesiog tobulai. Neįtikėtina, kaip tiksliai seriale atsispindėjo elitinių čiuožėjų gyvenimas. Apie autentiškumą buvo apgalvota kiekvienoje smulkmenoje. Neabejotinai, tai autentiškiausias iki šiol sukurtas animacinis sporto serialas.

Čiuožiantys serialo personažai nebuvo tiesiog grafiškai nupiešti – choreografijas ant ledo atkūrė profesionalūs čiuožėjai, netgi pasaulio ir olimpinis čempionas japonas Yuzuru Hanyu. Jų pasirodymai ant ledo techninėmis galimybėmis buvo atkurti animacijoje.

„Yuri on ice“ animacija, sukurta MAPPA studijos, yra tikras oro gurkšnis anime gerbėjams. Serialas garsus dėl daugelio aspektų, bet gerbėjai įvertino ir unikalų šios animacijos stilių bei meniškumą. Dar niekada nematyti anime rakursai, fantastiška kokybė, 3D kadrai, ypač artimas kamerų kontaktas su veikėjais ir visa tai gerbėjai spėjo pastebėti bei įvertinti.

Kas dar ypač patiko daugeliui žiūrovų – tai ypač paprastai ir suprantamai paaiškinamos dailiojo čiuožimo vertinimo taisyklės.

VIDEO: Yuri!!! on Ice Opening

Aistros kaina

Dailusis čiuožimas – viena sudėtingiausių ir pavojingiausių sporto šakų. Nors žiūrovai mato tik ištaigingais kostiumais pasipuošusius čiuožėjus, rodos, fizikos dėsnius paneigiančius triukus, bet už varžybų grožio slypi finizės ir emocinės kančios. „Yuri on ice“ puikiai atskleidžia, kaip skausminga yra siekti savo svajonių ant ledo. Pagrindinis serialo herojus Yuri Katsuki yra neįtikėtinų techninių galimybių atletas, tačiau jam trūksta pasitikėjimo savimi. Kai jo karjeros idealas rusas Viktoras Nikiforovas sužino apie neišnaudotą Yuri talentą, nusprendžia palikti Rusiją, atvykti į Japoniją ir paversti Yuri naująja dailiojo čiuožimo žvaigžde.

„Yuri on ice“ sulaukė puikių įvertinimų iš kritikų, anime bendruomenės ir pačių dailiojo čiuožimo atstovų. „Yuri on ice“ gerbėjais tapo daugybė dailiojo čiuožimo žvaigždžių – Jevgenijus Pliuščenka, Jevgenija Medvedeva, Stephanas Lambielis ir kiti.

Išskirtinis dvylikos epizodų serialas tapo turbūt geriausia reklama, kokią tik galėjo gauti dailusis čiuožimas.

VIDEO: Kaip buvo kuriama personažų choreografija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius