Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis T.Kaukėnas – apie vėliavnešio rolę Pjongčange, chaotišką sezoną ir techninius biatlono elementus

Koronaviruso padarinius išgyvenantis žiemos sportas priverstas taikytis prie nuolat kintančių apribojimų ir atlikti tvarkaraščio pakeitimus. Biatlono pasaulio taurės varžybinis ritmas pasikeitė iš esmės, mat sportininkai, anksčiau vienoje lokacijoje praleidę po vieną savaitgalį, dabar numatytoje vietoje užsibūna dvigubai ilgiau – varžybose dalyvauja du savaitgalius iš eilės.
Tomas Kaukėnas
Tomas Kaukėnas / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Tai kaip ir padidino lietuvių šansus užfiksuoti geresnį rezultatą, nes paretėjo logistika bei taip atsirado daugiau laiko poilsiui.

Visgi Lietuvos rinktinės narys Tomas Kaukėnas atviras – atidėtų ar atšauktų kelionių perorganizavimo buvo tiek daug, kad ilgesnis poilsis varžybų vietoje praktiškai nepasijautė.

„Ypač šiais metais dėl pandemijos logistikos buvo labai daug. Pats turėjau daug organizavimo, nes daugybė bilietų buvo atšauktų arba pakeistų – ne pats maloniausias procesas, – pasakojo biatlonininkas. – Atrodo, kad jau pripratome, bet būna ir sunkių dalykų – parą laiko važiuoti automobiliu vien dėl to, kad skrydžiai brangūs ar jų apskritai nėra. Pavyzdžiui, dabar po pasaulio čempionato iš Slovėnijos skristi į Lietuvą labai brangu, todėl važiuosime su mašina.“

Lapkričio pradžioje prasidedantis ir kovo viduryje užsibaigiantis profesionalaus biatlono sezonas sportininkus įsuka į nuolatinių kelionių liūną, kuriame dominuoja retai varžybiniu laikotarpiu išsipildančios, tačiau didžiules emocijas keliančios mintys apie grįžimą namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius