-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai patys skundžia Maskvos teismo sprendimą – bijo būti išspirti iš Tokijo olimpiados

Rusijos olimpinis komitetas (ROK) ketvirtadienį apskundė Maskvos teismo sprendimą, kuriuo buvo siekiama panaikinti du Sočio žiemos olimpiados aukso medalius iškovojusio sportininko diskvalifikaciją dėl dopingo.
Aleksandras Zubkovas ir Vladimiras Putinas
Aleksandras Zubkovas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Maskvos miesto teismas praėjusį mėnesį nusprendė, kad bobslėjininkas Aleksandras Zubkovas, kuris nešė Rusijos vėliavą per Sočio olimpiados atidarymo ceremoniją, gali pasilikti savo medalius, nes Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimas pratęsti jo diskvalifikaciją Rusijoje negalioja.

Tai iššūkis CAS ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) autoritetui.

ROK ketvirtadienį sakė, kad CAS sprendimas galioja pagal tarptautinę teisę ir kad jo ignoravimas gali išprovokuoti tolesnes TOK sankcijas Rusijai ir net potencialiai sukelti pavojų Rusijos vietai 2020 metų Tokijo olimpiadoje.

ROK išreiškė susirūpinimą, jog Maskvos teismo sprendimas galėtų pakurstyti abejones dėl to, ar Rusija iš tiesų laikosi pagrindinių kovos su dopingu principų.

A.Zubkovas Sočyje laimėjo aukso medalius dviviečių ir keturviečių ekipažų rungtyse, bet pernai TOK jį diskvalifikavo. A.Zubkovas pateikė apeliaciją, bet CAS verdiktą palaikė. Olimpinė chartija reikalauja, kad dėl visų ginčų žaidynėse būtų kreiptasi į CAS.

A.Zubkovas ir jo komanda lieka diskvalifikuoti oficialioje olimpinėje statistikoje, bet dėl Maskvos sprendimo TOK gali būti sunkiau susigrąžinti jo medalius, kurie turi atitekti šveicarų ir latvių komandoms.

TOK byla prieš A.Zubkovą buvo grindžiama Maskvos ir Sočio antidopingo laboratorijų direktoriaus Grigorijaus Rodčenkovo liudijimu, kad jis dopingą vartojusių atletų mėginius pakeitė „švariais“ mėginiais, ir teismo medicinos įrodymais, kad įtariamame netikrame mėginyje, laikytame A.Zubkovo vardu, druskos buvo daugiau nei gali būti sveiko žmogaus šlapime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius