Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai tvarkosi, kaip nori – titulo neteko, bet Rusijoje liks olimpiniu čempionu

Bobslėjininkas Alexanderis Zubkovas buvo suspenduotas dėl dopingo ir neteko dviejų olimpinių aukso medalių, bet Rusijos teismas sportininką išteisino.
Aleksandras Zubkovas ir Vladimiras Putinas
Aleksandras Zubkovas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos teismas paprieštaravo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) ir Sporto arbitražo nuosprendžiams.

Maskvos miesto teismas trečiadienį paskelbė, kad bobslėjininkas A.Zubkovas, kuris Sočio olimpinių žaidynių atidaryme nešė Rusijos vėliavą, Rusijoje vis dar yra laikomas olimpiniu čempionu, nors dėl dopingo vartojimo iš jo medaliai buvo atimti. Teismas nusprendė, kad Sporto arbitražo neginčijamas sprendimas šalyje negalioja.

Tarptautinis olimpinis komitetas pabrėžė, kad sprendimas vis dar galioja: „Sporto arbitražo teismo sprendimas vis dar galioja, nes niekas jo neapeliavo paskutinėje galimoje instancijoje – Šveicarijos federaliniame tribunole. IOC greitai pareikalaus grąžinti medalius.“

A.Zubkovo advokatas teigia, kad buvo pažeistos jo kliento „konstitucinės teisės“, nes jam buvo uždėta per didelė našta įrodyti, kad jis nevartojo dopingo.

Bobslėjininkas Sočio olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalius dvivietėse ir keturvietėse rogėse. Pernai dėl dopingo vartojimo jis buvo diskvalifikuotas ir atimti jo medaliai. A.Zubkovas ir jo komandos išlieka diskvalifikuotos pagal oficialius duomenis, tačiau Maskvos teismo sprendimas gali apsunkinti medalių atėmimą.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Zubkovas
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Zubkovas

IOC byla prieš A.Zubkovą buvo paremta Maskvos laboratorijos direktoriaus Grigorijaus Rodčenkovo liudijimu, kuris atskleidė, kad dopingą vartojusiems sportininkams buvo pakišami švarūs mėginiai. Tyrimai parodė, kad A.Zubkovo mėginyje buvo per didelis kiekis druskos, kurio sveiko žmogaus šlapime negali būti.

Rusas tikina, kad niekada nevartojo dopingo ir baigęs karjerą po Sočio žaidynių tapo Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentu.

Rusų medalių laukia Šveicarijos dviviečių rogių atstovai Beat Hefti ir Alexas Baumannas ir Latvijos keturvietės rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius