-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija prieš Ameriką: penkių čiuožėjų mūšis dėl medalių Bostone virsta dramatišku spektakliu

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Bostone varžosi neabejotinai talentingiausia visų laikų merginų karta. Po ledo karalienės korėjietės Yuna Kim pasitraukimo iškilo daugybė nepaprastai aukšto lygio jaunų žvaigždžių. Jų tiek daug, kad stebėti kovą dėl medalių tapo kaip niekada įdomu, o nuspėti, kam atiteks auksas, velniškai sunku.
Moterų trumposios programos varžybos Bostone
Moterų trumposios programos varžybos Bostone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ir šiame mūšyje pirmaisiais smuikais griežia Rusija bei Jungtinės Amerikos Valstijos. Tokių įspūdingų moterų trumposios programos varžybų, kokios šiąnakt vyko Bostone, žiūrovai greičiausiai niekada neregėjo. Pirmąsias penkias pozicijas išsidalijo rusės ir amerikietės, bet ir už jų nugarų išsirikiavo atstovės, dar turinčios galimybių ir tikrai sieksiančios įsibrauti į pirmąjį trejetuką.

Rikiuotė po trumposios programos pažėrė netikėtumų. Gracie Gold (JAV), Anna Pogorilaja (Rus), Jevgenija Medvedeva (Rus), Ashley Wagner (JAV), Jelena Radionova (Rus). Tokia tvarka išsirikiavo čiuožėjos po pirmojo pasirodymo Bostone. Visas jas skiria vos penki balai, tad po laisvosios programos viskas dar gali apsiversti aukštyn kojomis.

Ką išvydo dešimt tūkstančių žiūrovų Bostono arenoje ir milijonai prie televizijos ekranų? Visų pirma bent aštuonis tobulus pasirodymus – jokių kritimų, tik aukščiausio lygio čiuožimas. Nuožmioje kovoje čiuožėjos nugalėjo spaudimą ir demonstravo nugalėtojų mentalitetą ir stiprią psichologiją.

Patyriosios, subrendusios ir seksualios. Tokios yra dvi stipriausios JAV čiuožėjos – G.Gold ir A.Wagner. Neįtikėtinai talentingos, gležnos ir trapios – tokie apibūdinimai labiau tiktų rusėms 16-metei J.Medvedevai ir 17-metei J.Radionovai. Na, ir penktoji jų būryje – fiziškai itin stipri, galinga ir arši kovotoja rusė A.Pogorilaja.

Trumposios programos rezultatai tik įrodo, kokia lygi ir įspūdinga kova verda tarp šių merginų, bet laisvoji programa taps dar sunkesniu išbandymu.

G.Gold būdama pirmoje vietoje stos į kovą dėl aukso. Puikus jos pasirodymas trumpojoje programoje buvo sutiktas griausmingomis ovacijomis, o teisėjų įvertinimas – aukščiausias balas merginos karjeroje.

Tiesa, varžybos vyksta Jungtinėse Amerikos Valstijose – tai, kaip ir bet kurioje kitoje sporto šakoje, šiek tiek turi įtakos rezultatams. Bent vienas kritimas laisvojoje programoje greičiausiai išstums iš auksinės pirmosios pozicijos, tad džiaugtis amerikietės gerbėjams dar per anksti.

VIDEO: G.Gold pasirodymas trumpojoje programoje

A.Pogorilaja Bostone sučiuožė neabejotinai geriausią trumpąją programą savo karjeroje. Žinant, koks nestabilus buvo jos sezonas ir kaip sunkiai ši čiuožėja išsikovojo vietą Rusijos rinktinėje, negalima nesižavėti tuo, ką Anna pademonstravo Bostone. Galų gale, ji aplenkė didžiausias šio sezono žvaigždes, savo tautietes J.Medvedevą ir J.Radionovą!

VIDEO: A.Pogorilaja Bostone kol kas antra

J.Medvedeva į Bostoną atvyko turėdama didžiausios favoritės statusą. Kol kas ji trečia. Šį sezoną pasaulyje dominuojanti ir sensacingais pasirodymais garsėjanti 16-metė rusė per medalių dalybas šeštadienį vis tiek bus vadinama pagrindine konkurente iškovoti auksą, tačiau jos laukia pats sunkiausias iššūkis karjeroje. Menkiausia klaida gali kainuoti labai brangiai.

VIDEO: J.Medvedevos trumpoji programa

A.Wagner kol kas ketvirta, bet jos pasirodymas trumpojoje programoje daugelį sužavėjo labiausiai. Ypač choreografija, puikus vaidmuo, aukščiausio lygio spektaklis ant ledo.

VIDEO: A.Wagner trumpoji programa Bostone

Trumposios programos rezultatai:

Trumposios programos rezultatai
Trumposios programos rezultatai

Lietuvė aplenkė penkias varžoves

Bostone (JAV) vykstantis pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas nesėkmingai susiklostė 17-metei Lietuvos sportininkei Aleksandrai Golovkinai. Lietuvė neišvengė kritimo, pelnė tik 44,58 balo ir užėmė 33-ią vietą. Už A.Golovkinos nugaros liko penkios varžovės. Lietuvei nepavyko patekti į laisvąją programą, kurioje startuos 24 geriausios čiuožėjos.

A.Golovkinos asmeninis rekordas trumpojoje programoje nuo 2014 m. siekia 50,98 balo. Tokio rezultato lietuvei būtų užtekę iškovoti vietą laisvojoje programoje.

VIDEO: A.Golovkinos trumpoji programa Bostone

Penktadienį porų varžybose startuos ir Lietuvos atstovai 16-metė Goda Butkutė ir 24-erių metų Nikita Jermolajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius