Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija rengiasi Pjongčangui, bet kyla klausimų net dėl pliušinio meškiuko

Rusijos sportininkai rengiasi varžytis olimpinėse žaidynėse Pjongčange, nepaisant nacionalinei komandai skirtos diskvalifikacijos. Tai pirmadienį patvirtino Rusijos olimpinis komitetas.
Rusija – Suomija
Rusijos sportininkai rengiasi varžytis olimpinėse žaidynėse Pjongčange. / „Scanpix“ nuotr.

Sofija Velikaja pareiškė, jog jos vadovaujama Rusijos olimpinio komiteto sportininkų komisija išklausė visų sporto šakų atstovus. Jie pasisakė už tai, kad reikia dalyvauti žaidynėse Pietų Korėjoje vasario mėnesį.

S.Velikajos teigimu, nė vienas atletas nepasisakė už boikotą.

„Šiuo metu visi treniruojasi ir tikisi dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – sakė olimpinė čempionė, pati laimėjusi auksą ir sidabrą Londono ir Rio De Žaneiro fechtavimo varžybose.

Šiuo metu visi treniruojasi ir tikisi dalyvauti olimpinėse žaidynės

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusią savaitę diskvalifikavo Rusijos rinktinę iš Pjončango dėl sukčiavimu dopingu per 2014 m. olimpines žaidynes Sočyje, bet leido rusams varžyti po neutralia vėliava, kaip „olimpiniams atletams iš Rusijos“.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog vyriausybė neuždraus atletams rinktis.

Rusijos olimpinio komiteto atstovas spaudai Konstantinas Vybornovas pareiškė, jog biatlono ir snieglenčių sporto komandos video įrašu patvirtino norą varžytis, o vyrų ledo ritulio komanda parašė kolektyvinį laišką.

„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos ledo ritulio rinktinė
„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos ledo ritulio rinktinė

Rusijoje yra ir radikaliai nusiteikusių žmonių, kurie tiki, jog yra gėda sportininkams varžytis olimpinėse žaidynėse be nacionalinės vėliavos. Tačiau S.Velikaja gina atletus, sakydama, jog kiekvienas žiūrovas supras, kuris atletas yra iš Rusijos.

„Pasirinkimas dalyvauti žaidynėse yra visiškai asmeninis, – sakė S.Velikaja. – Prašau Rusijos visuomenės vertinti atletų apsisprendimą, suprasti ir gerbti.“

IOC rengiasi nusiųsti asmeninius kvietimus Rusijos atletams per ateinančius du mėnesius, bet Rusijos sporto vadovai jau planuoja savus sąrašus ir renka komandas. Taip, anot S.Velikajos, IOC nepakvies „penkto ar šešto pagal pajėgumą“ Rusijos atleto vienoje sporto šakoje, paliekant užribyje pretendentus laimėti medalius.

Rusija bando ginčytis dėl kai kurių IOC nurodymų, o taip pat remia skundus Rusijos atletų, kurie diskvalifikuoti dėl dopingo Sočyje.

S.Velikaja taip pat teigė, jog jos komisija prašys IOC išbraukti sąlygą, pagal kurią ketinama į žaidynes Pjongčange nekviesti atletų, kurie anksčiau buvo sučiupti dėl dopingo. Tai susieję su keliais sportininkais, tarp jų biatlonininkais, kurie buvo diskvalifikuoti dėl dopingo iki Sočio žaidynių dėl kraujo kūnelių judėjimą skatinančio EPO, o taip pat greitojo čiuožimo pasaulio čempionu Denisu Juškovu, kuris 2008 m. įkliuvo dėl marihuanos.

Nusprendusi Rusijos atletus paversti neutraliais, IOC susidurs su nepatogia pozicija nustatant rusų šventimo būdus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./IOC vadovas Th.Bachas turės atsakyti į eilę klausimų.
AFP/„Scanpix“ nuotr./IOC vadovas Th.Bachas turės atsakyti į eilę klausimų.

Rusijos vėliava negalės plazdėti per apdovanojimų ceremoniją, bet ką daryti, jei čempionu tapęs rusas paims į rankas vėliavą iš žiūrovų, sukdamas pergalės ratą?

Ar galės Rusijos sportininkai pakabinti savo vėliavas ant palangės olimpiniame kaimelyje? Yra visa eilė klausimų, kuriuos Rusija pateiks IOC.

„Dailiojo čiuožimo atstovė laimės ir jai ant ledo bus mestas iš tribūnų pliušinis meškiukas su Rusijos uniforma, – dėstė K.Vybornovas. – Ji pakels meškiną. Ar ji galės tai padaryti? Ar tai bus pažeidimas?“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos sportininkai rengiasi varžytis olimpinėse žaidynėse Pjongčange.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos sportininkai rengiasi varžytis olimpinėse žaidynėse Pjongčange.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius