-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijai svarbus sportas atsuko jai nugarą, rusai širsta ir grasina

Rusijos ir Baltarusijos slidininkai vylėsi sugrįžti į tarptautines varžybas, kuriose jaučiasi stiprūs. Tačiau jie vėl palikti užribyje.
Incidentas pasaulio slidinėjimo čempionate 50 km lenktynėse. Aleksandras Bolšunovas
Incidentas pasaulio slidinėjimo čempionate 50 km lenktynėse. Aleksandras Bolšunovas / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė slidinėjimo federacija (FIS) trečiadienį patvirtino, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai negalės varžytis tarptautinėse varžybose ir ateinantį sezoną.

Toks verdiktas pratęstas, jis galioja nuo 2022 metų pavasario, kai Rusija pradėjo karinius nusikaltimus Ukrainoje ir dėl to jai taikomos sankcijos.

Tai skaudus smūgis rusams, kurie turi slidinėjimo žvaigždžių, bet dabar jos lieka užribyje ir gali dalyvauti tik vietinėse varžybose.

Prieš FIS sprendimą aiškiai žinutę siuntė Švedijos slidininkai. Net keli jų viešai pareiškė „Expressen“, jog palaiko Rusijos atletų nušalinimą nuo tarptautinių varžybų.

Rusijos sportas reagavo su Kremliui būdinga grasinimo nuotaika.

Biatlono olimpinis čempionas, buvęs Rusijos biatlono federacijos vadovas Aleksandras Tichonovas užsipuolė švedus.

Pagal Rusijos propagandos taisykles, 76 metų rusas karą Ukrainoje vadino „specialia operacija“.

„Švedai visada tokie buvo. Mums reikia tartis su Tarptautiniu olimpiniu komitetu ir jų požiūriu. Dabar Jelena Vialbė (Rusijos slidinėjimo federacijos federacijos prezidentė) kalba už mus, bet ką ji gali padaryti? – kalbėjo A.Tichonovas. – Mums reikia baigti specialią operaciją ir pakišti Ameriką po plintusu. Švedai ir kiti turi būti po Rusijos nagais.“

Dauguma tarptautinių sporto federacijų dėl Rusijos vykdomo karo neleidžia rusų ir jiems padedančių baltarusių sportininkams varžytis tarptautinėse varžybose.

Tarptautinis olimpinis komitetas šiemet gegužę rekomendavo leisti varžytis rusams po neutralia vėliava, o oficialus sprendimas dėl šalies-agresorės sportininkų olimpinėse žaidynėse dar nėra priimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius