Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ledo princesių akistatoje A.Zagitova – pirma, J.Medvedeva – griuvo

Rusijos sporto mėgėjai pastarąją savaitę nekantriai laukė šalies dailiojo čiuožimo pirmenybių Saranske, kur ant ledo stojo dvi ryškiausios šio sporto žvaigždės. Bet trumpoji programa baigėsi netikėtai.
Jevgenija Medvedeva ir Alina Zagitova varžosi Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate Saranske.
Jevgenija Medvedeva ir Alina Zagitova varžosi Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate Saranske. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

16-metė Alina Zagitova parkrito per apšilimą prieš rungtį, bet tai nesutrukdė jai be priekaištų atlikti trumpąją programą penktadienį.

Surinkusi 80,62 balo, ji užėmė tvirtą lyderės poziciją. 2008 metų olimpinė čempionė beveik šešias balais aplenkė Aleksandrą Trusovą.

VIDEO: Alina ZAGITOVA .SP -- Russian Nationals 2019

Kita Rusijos dailiojo čiuožimo diva Jevgenija Medvedeva, startavusi paskutinė, suklupo jau pasirodymo pradžioje, kai krito bandydama išpildyti trigubą akselį. Iš teisėjų ji sulaukė tik 62,24 balo ir atsidūrė 14-oje pozicijoje.

VIDEO: Evgenia MEDVEDEVA .SP -- Russian Nationals 2019

„Ji tiesiog bręsta mums prieš akis, pereina sudėtingą savo gyvenimo etapą, – komentavo Rusijos trenerė Tatjana Tarasova. – Ji turėjo įžengti ir tiesiog atlikti programą, kurią pati labai mėgsta. Nepasitikėjimas gali ateiti iš bet kur, pavyzdžiui, ir todėl, kad atvyko iš Kanados. Toks sportas.“

Visa Rusija laukė dailiojo čiuožimo dvikovos, nes pastaraisiais metais kova tarp A.Zagitovos ir J.Medvedevos buvo labai graži ir karšta.

Dukart pasaulio ir dukart Europos čempionė J.Medvedeva buvo nepralaimėjusi dvejus metus iki pernykščio Europos čempionato Maskvoje, kai 19-metę sportininkę įveikė trejais metais jaunesnė A.Zagitova.

Ši rusė tapo jauniausia olimpine čempione Pjongčange, būdama 15-os metų surinkusi rekordinę balų sumą, o J.Medvedeva žiemos olimpinėse žaidynėse tenkinosi dviem sidabro medaliais asmeninėse ir komandinėse varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius