-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos spaudoje – D.Kasparaičio gailestis dėl į užribį nustumto rusų ledo ritulio

Vienas garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų Darius Kasparaitis davė interviu Rusijos žiniasklaidos kanalui „Sport-Express“ ir išreiškė gailestį dėl iš ledo ritulio pasaulio šiuo metu išbrauktos Rusijos rinktinės.
U20 Pasaulio čempionato spaudos konferencija
Darius Kasparaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

51-erių iš Elektrėnų kilęs D.Kasparaitis karjerą pradėjo būtent Rusijoje, Maskvos „Dinamo“ komandoje 1988 metais.

Vėliau jis 15 metų žaidė stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje NHL, kol karjeros pabaigoje dar sykį užsivilko Rusijos klubo, tik jau Sankt Peterburgo SKA, aprangą. Į Rusiją jis trumpam buvo grįžęs ir per NHL lokautą 2004-2005 m. sezone, kai žaidė Kazanės „Ak Bars“ komandoje.

Su Rusija D.Kasparaitį sieja ne tik klubinis ryšys. Jis net trejose olimpinėse žaidynėse (1992 m. Albertvilio, 1998 m. Nagano, 2002 m. Solt Leik Sičio) gynė iš pradžių rusų pagrindu sudarytos Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) ir Rusijos komandų spalvas. Ledo ritulininkas iškovojo visų trijų spalvų – aukso, sidabro ir bronzos – olimpinius medalius.

Alfredo Pliadžio nuotr./Darius Kasparaitis 1998 m. žaidynėse atstovavo Rusijai.
Alfredo Pliadžio nuotr./Darius Kasparaitis 1998 m. žaidynėse atstovavo Rusijai.

Vėlyvaisiais karjeros metais D.Kasparaitis vilkėjo jau Lietuvos rinktinės aprangą, o 2018 metais padėjo mūsų šalies komandai laimėti pasaulio IB diviziono čempionatą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Kasparaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Kasparaitis

Pabaigęs karjerą, lietuvis apsigyveno Majamyje (JAV).

Vis dėlto panašu, kad D.Kasparaičio sentimentai Rusijai ir šios šalies ledo rituliui niekur nėra dingę net ir rusams jau trečius metus vykdant tūkstančius gyvybių pareikalavusį karą Ukrainoje.

Kalbėdamas su „Sport-Express“, lietuvis išreiškė nuomonę, kad ledo ritulys susilpnėjo Rusijos rinktinę pašalinus iš tarptautinės arenos ir neleidžiant jai dalyvauti pasaulio čempionate.

„Tarptautinių varžybų vertė krito. Juk Rusijos komanda yra viena stipriausių pasaulyje, – sakė D.Kasparaitis. – Čempionatas be Rusijos komandos neskamba gerai, o susidomėjimas ledo rituliu yra kritęs. Labai dėl to gaila!“

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) visų grandžių Rusijos ledo ritulio rinktines yra suspendavusi mažiausiai iki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius